Twister250 ile 155 km/h....

Süper Moderatör (BBRR)
cbf le twister motor güçleri aynı değil..neden bilinmez ama honda cbf e geçiş yaparken twister motorunu kullanmadı yerine 2 beygir düşük bir motor üretti

Twister, CBF'den güçlü tabiki ama son hız karşılaştırmalarında:

- SÜRÜCÜNÜN AĞIRLIĞI ve KALIBI
- RÜZGARIN HIZI VE YÖNÜ
- YOLUN EĞİMİ
- GÖSTERGENİN BİLİNÇLİ SON HIZ HATASI

çok önemlidir. Yani Twister ile CBF arasında söylediğin kadar hız farkı yok. 155/130 değilde daha az bir hız farkı var.

Benim Honda 750 Shadow'um düz yolda göstergede 170 yokuş aşağı 195 yapıyor. Bu durumda ben Shadow'un son hızı 195tir diyemem. Her zaman tekrarlayamadığınız hız son hız değildir. Fabrika verisi 160, o zaman Shadow'un son hızı 160km/h. Bazen rüzgar ve eğim ile bu hızı geçebiliyor. Buda tüm motosikletler için geçerli. Ben bindiğimde 120yi zor geçen CBR125, 46 (kırkaltı) kiloluk 1.60 boyunda ve eğildiğinde camın arkasında kalan bir arkadaşımla 145 görüyor!

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Napıyım öyle 155 i....Her taraf 9 şiddetinde sallanıyo. 175 yapsa üzerinde vida kalmayacak.. 90 neyine yetmiyo:queen: :queen: :queen:

CBF250'nin daha güçsüz olma sebebinin emisyon standartları nedeniyle değişen egzos olduğunu okumuştum bir yerde sanırım.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
peki şunu anlamıyorum konu başlığı hyosung iken neden hep konu hondaya sapıyo var mı bunun bi açıklaması :mrgreen:

pardon ya ben diğer başlıkta kalmışım :mrgreen: düzeltiyorum özür dileyerek

Son düzenleme:
Buda 300cc twister. (Piston değiştirilmiş, motor yapılmış) 9 dakikalık uzun bir video.
http://www.youtube.com/watch?v=We3SRKV_Q2k

Portekizce açıklamasında orijinal lastik olmadığı için göstergede 140 gözüktüğü ama aslında 156 olması gerektiği yazıyor. Saçma aslında çünkü CB500 ön lastiği taktım diyor.

Buda 300cc twister. (Piston değiştirilmiş, motor yapılmış) 9 dakikalık uzun bir video.
http://www.youtube.com/watch?v=We3SRKV_Q2k

Portekizce açıklamasında orijinal lastik olmadığı için göstergede 140 gözüktüğü ama aslında 156 olması gerektiği yazıyor. Saçma aslında çünkü CB500 ön lastiği taktım diyor.

Eğer sonradan taktığı lastik orjinalinden yüksek ise adamın söylediği doğru olabilir,sonuçta sonradan takılan lastiğin bir turu ile aldığı mesafe orjinalinkinden daha fazla olacaktır,ama ibre orjinal lastiğin hızını gösterecektir...

Eğer sonradan taktığı lastik orjinalinden yüksek ise adamın söylediği doğru olabilir,sonuçta sonradan takılan lastiğin bir turu ile aldığı mesafe orjinalinkinden daha fazla olacaktır,ama ibre orjinal lastiğin hızını gösterecektir...

ÖN lastik diyor orda. Ön lastik göstergeyi etkilemez. Aşağıdaki makaleyi yazmış biri olarak tekerlek boyutunun hıza etkisini çok iyi biliyorum zaten.

/////////////////////

SON HIZ meselesi. Kendinizi kandırmayın:
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=23464

ÖN lastik diyor orda. Ön lastik göstergeyi etkilemez. Aşağıdaki makaleyi yazmış biri olarak tekerlek boyutunun hıza etkisini çok iyi biliyorum zaten.

/////////////////////

SON HIZ meselesi. Kendinizi kandırmayın:
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=23464

Bildiğinden şüphem yok,makelen etkileyici....Olaya şöyle bakalım....

Motorumuzun km göstergesi ön tekere bağlı ise,şöyle bir durum ortaya çıkar....

Orjinal lastiğimizin çevresi 1.5 metre olsun,yani bir turda 1.5 metre yol alsın...Km göstergesinin bağlı olduğu dişli 1 tura göre ayarlı olduğundan bir turda 1.5 m yol alınmışlığın karşılığı olan hızı gösterecektir,çünkü gösterge dişlileri ona göre ayarlanmıştır!!!! Ve örnek olarak 5 bin devir de 5.vitesde 90 km Hız yapıyor olsun motorumuz....
Ön lastiği çıkaralım,yerine çevresi 2m olan bir başka lastik takalım... Şimdi yine lastiğimiz bir tur yapacak ama bu sefer motorumuz 2 m yol alacaktır(1 tur atışın her iki örnekde de 1 birim sn de olduğunu varsayalım)Ve Göstergemiz yine 1 turun karşılığı olan hızı gösterecektir!!! Ama bir önceki örnekte 1tur da 1.5 giderken ikinci örnekte 2 m gidiyor olacaktır!!!! Yani 1 birim sn de alınmış olan hızın 4 de 1 ini eksik gösterecektir!!! Şimdi motorumuz 90 km hız da giderken şu değişme olacaktır(göstergenin gösterdiği hız)...
Motorumuzun deviri 5 binin üzerinde 7 bin civarlarında olacaktır,aslında biz 90 ile gittiğimizi varsayarken motorumuzu 120 ile gidecektir!!!! Tabiki bu durum daha fazla gaz açmamız ile mümkün olacaktır,bu lastiğin bize kazandırdığı bir hız yoktur ve faydası da yoktur sadece hızı göstergeden yanlış almamıza sebep olacaktır,umarım anlatabilmişimdir...

OK, ön tekerlekten ölçüm olmayacağını varsaydım, ama ön tekerlekten ölçerse tabiki öyle olacaktır, kusura bakma. Yani tekerlek değişince ne olup bittiğini biliyordum zaten, sende ısrarla o konuda yazmışsın, halbuki ben önden ölçüm olayına takılıp kalmışım, saçmalamışım.

OK, ön tekerlekten ölçüm olmayacağını varsaydım, ama ön tekerlekten ölçerse tabiki öyle olacaktır, kusura bakma. Yani tekerlek değişince ne olup bittiğini biliyordum zaten, sende ısrarla o konuda yazmışsın, halbuki ben önden ölçüm olayına takılıp kalmışım, saçmalamışım.

Konu ön lastikten ölçüm dü zaten,ısrar ettiğim bir şey değil ve ön lastik göstergeyi etkilemez yazına karşılık yazıldı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar