Dostum bu konuda benim şahsi düşüncem şu: Motosiklet kültürü oturmayan, motosiklet temel eğitimlerini almayan, temel eğitimden kastım yaklaşık 350 kişilik whatsapp grubumuz var almayı düşünüyorsan sana da link bırakabilirim ve bu grupta şöyle bir soru bile gördüm ben, bu motorun jiklesi nerede? Hani daha kullandığı motorun enjeksiyonlu olduğunu bilmeyen, hatta enjeksiyon ne demek karbüratör ne demek onu bile bilmeyen kullanıcıları var. Bu motor bir japon değil düşük km'de satanların ''çoğu'' bence motosikleti nasıl kullanacağını bilmeyen, biraz parası olan ve yaşından büyük motorlara binmek isteyen genç kardeşlerimiz sebebiyle hor kullanılıp sıkıntı yaşayanlar satışa koyuyor. Bu konuyla ilgili videomu youtube'dan izleyebilirsin. Özetlemek gerekirse narin bir motor, teker yapmaya, lastik yakmaya, 7/24 kesicide gezmeye gelmez bu motorlar. Maalesef bahsettiğim whatsapp grubunda da bu bilinçde insan sayısı çok az. Bu sebeple benim düşüncem motosiklet kullanmasını bilmeyen insanların yaşadıkları problemleri ya bu motor ne dandik çıktı alır almaz tansiyoner kroniği başıma bela oldu diyip aslında kronik olmayan kullanıma bağlı ortaya çıkan bir şey sonucu motoru elinden çıkarma dertlerindeler. Dip Not: Şahsi fikrimdir, nasıl bir insan olduğunu bilmediğin birisinden 2. EL 250 NK ALINMAZ !
- Yaklaşık 4-5 ay önce sıfır almıştım ve şuan 2000km'ye yaklaştım ve yaşadığım tek problem 10 tl lik vites keçesi değiştirmek oldu. Sakin kullandıkça uzun süreler götürebilecek bir motosiklettir, bence.
250 Nk Alınır Mı Videom: https://www.youtube.com/watch?v=Sdk2x0RvZTY