Devletin bu parayı almaya hakkı var çünkü devletler hakkını gücünden alır.
Mesela sizi yargılar gerekirse ceza verir çok adil oluğu için mi veya en doğrusunu bildiği için mi hayır güçlü oluğu için.
Ona bakarsan kimse hiç bir şey için gram bir şey ödemek istemiyor. Devlete ödediğimiz diğer paraları çok sevdiğimiz için mi ödüyoruz?
Bizi uğraştırma sen araştırmış biliyorsun bizimle paylaşır mısın? bizde öğrenelim. Ona bakarsan Keban barajı gibi bir çok baraj çoktan parasını çıkarmıştır onlardan da elektriği bedava versinler.
Terkos, Ömerli gibi barajlarda parasını her halde çıkarmışlardır onlardan da suyu bedava alalım.
Bana denk gelmedi bu yılda uzatalım bir sene daha ücretli olsun diye resmi gazetede duyuru. Rica etsem bunu da paylaşır mısınız?
1- Devleti meşru kılan benim, devletler toplum için vardır. Anayasa belli, bunun çerçevesinde haklı olduğu sürece istediği cezayı verebilir. Bunun dışında gelişen mevzuları bir gün yolun düşer de misafirim olursan çay içerken konuşalım abi.
2- Vergi vermek zorunluluktur ve gereklidir. Vergi vermezsek hindistanın taşralarına döneriz iki sene sonra. Mevzu orantılı bir vergi, şu an kazanca oranla orantılı mı sence abi? Her birimiz tek tek anlaşıp evimize kadar özel asfalt attıramayacağımıza, sokağımızı aydınlatamayacağımıza, çöpleri toplatamayacağımıza göre en büyük kurum olan devletle bir anlaşma yapmak zorunludur, vergi ve ücret yapılacak hizmet için verilir, yapılan hizmete en fazla maliyeti çıkana kadar ücret almak meşrudur.
3- geçen sene yaşanan bir çift taraflı ücret alma muhabbeti olmuş köprülerden ve çok fazla yazılıp çizilmiş. Google algoritması köprü ve fiyat ile alakalı bir şey gördüğü anda direkt bunları sayıyor önümüze az önce baktım. Sadece ekstra olarak şu verileri bulabildim şu an için. Boş bir vaktimde araştırır, editlerim buraya
https://www.google.com/amp/s/www.hu...ru-yapacak-kadar-kopru-parasi-odedik-39214232
4- üstteki ile aynı sebepten köprüler ile ilgili her Google araması aynı sonuca çıkıyor, fakat bir süredir bunun yapılmadığını, artık vatandaş nasılsa alıştı, böyle gitsin modunda olup yayınlamıyor olabilirler. Demirelin söylediği söylenen sözler linkte. Ben hatırlamıyorum denk gelmedim, belki siz denk gelmişsinizdir o dönemlere. Muhalefet dahil kimse bir şey sorgulamıyor nasılsa.
Bu arada bayramlarda yerli ve milli vergilerimizle yaptığımız yollar ücretsiz geri kalan yap-işlet(işletemediğin yerde garanti parayı biz veririz)-devret(bir ara devredersin) olanlar ücretli olacak yine büyük ihtimalle önceki yıllardaki gibi. Önümüz bayram, rotaları ona göre hazırlayalım.