Hocam yazıdada belirttiğim gibi üzerinden 6 ay geçti o yüzden hatırladığım kadarı ile yazdım. Usta direk tuhaf sesler geliyor dememişti kranktan ses geliyor yada krank vuruyor gibi bir şey söylemişti hatta o dönem krankın ne olduğunu dahi bilmiyordumEksik yağ ilede 20 30 km sürüşte bu kadar tıkanacağını düşünmedim ustaya öğlen teslim ettim akşamında bu sorun çıktı ortaya.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------
Sizce neden olabilir peki ustam nasıl tıkanabilir krank bu şelilde o talaşlar nereden gelmiş olabilir son resimdeki yataklar baya soyulmuştu oradan gelmiş çoğu dedi usta nasıl mümkün oluyor bu bende anlayamadım açıkcası?
pulsar'da piston kolu yatağı üretildiğinden beri revize edilmeyen ender parçalardan biri. aynı parça birebir duke200'de de kullanılıyor. yağlamada veya yağda sorun olmadığı sürece krankın sorun çıkardığı çok ender durumlar var pulsarda. genelde supap sistemi şaibeli çalışıyor.
ilaveten pulsar'ın yağlama sistemi de biraz cins.
aşağıdaki fotoğrafta debriyaj kapağının fotoğrafı var. sağ üstteki deliğin içinde bir adet keçe vardır. bu yuvaya ise krank milinin bir ucu giriyor. krank milinin ucu ise delik olup içeriye doğru yağ kanalı vardır. bloktan gelen basınçlı yağ, debriyaj kapağına girer, bu yağ sayesinde krank miline ve debriyaj balatalarının yağlanmasında kullanılır. keçe basınç kaçırıyor ise, veya başka ustanın marifetiyle debriyaj kapağı açıldığında vites yayı değişimi sırasında keçeye zarar verilmiş olabilir veya bu krank milinin yağ kanalının olduğu tarafta egzantrik zinciri alt dişlisi de mevcut. vites yayı değişimi sırasında debriyaj tasının çıkması gerekiyor. debriyaj tasının çıkması için egzantrik zinciri alt dişlisinin yerinden çıkması da lazım. dişli çıkarılır veya takılırken bu yağ kanalına zarar verilmiş dahi olabilir. krank milinin detaylı incelenmesi, hatta eski yağın analiz edilmesi dahi gerekebilir.