Yazlık fileli mont seçimi hakkında

Katılım
24 Eki 2020
Mesajlar
26
Arkadaşlar merhabalar.motosiklet ehliyetimi kasım 2020'de alacakmış şekilde hesapladığımdan kışlık bir mont almıştım(prosev 18609 hörgüçlü)
fakat pandemiden dolayı ehliyeti ve motoru mart ayında almak zorunda kaldım.haliyle prosevle kısa kolluyla vs en ufak sıcakta sırılsıklam oluyorum.fileli bir mont almaya karar verdim.bu arada 0 olmalı .çok az kullanılmış da olsa ikinci el ihtimalini düşünmüyorum.

ayrıca alma demek yerine neden almamalıyım bunu yazarsanız internette insanlara daha faydalı bir bilgi bırakmış oluruz.Aradım ve adam akıılı bilgi bulamadığım için konu açıyorum.
mesela kot alma ıslanıyo,syocco alma dikişleri tırt vs gibi.ek ürün önerilerine açığım bu arada


bütçem 1500 tl.

kafamdaki ürünler:
1-scoyco-jk118:resim:
scoyco-jk118-yazlik-motosiklet-m-55270-1.jpg

fiyat:900 tl civarı
özellikleri:
Örgü Kanvas Kumaş 600d
CE Onaylı Omuz ve Dirsek Korumaları
Gece görünürlülüğü için 3M reflektif bölümler
Kol, Bel ve bilek ayarla
Soft sırt koruması.
önde de koruması var.

2-Efil File Mont.resim:
efil-file-mont.jpg

fiyat:1100-1200 tl arası
özellikleri:
Hakanit® Aramid Kumaş Dirsek ve omuz kısımları dünyanın ısıya ve sürtünmeye en dayanıklı malzemelerinden biri olan bu kumaş ile kaplanmıştır.
Sas-Tec Korumalar Dirsek, omuz ve sırt bölgesinde Sas-Tec korumalar
Teknik özellikler Omuz ve dirsek kısımları sürtünmeye ve yırtılmaya yüksek dayanımlı Aramid-Hakamid® ile kaplıdır.
Tasarım En yüksek hava akımını sağlamak için ön, arka ve yan kısımlar file, diğer kısımlar denim kumaş
Renk Siyah kot ve siyah file karışımı
Kalıp Klasik kot mont görünümünde fit kesim
Kumaş %98 pamuk + %2 likra 11onz yüksek kalite denim
İç Astar Konforu arttırmak ve hafifletmek için Aramid malzeme üzeri file astar ile kapatılmıştır.
Aksesuarlar YKK marka fermuar ve çıtçıtlar


3-ls2 breeze:rsim:
maxresdefault.jpg

fiyat:900 tl civarı
özellikleri:
BREEZE modeli,
Yazlık montlar içindeki en iddialı modellerden biridir,
Airmesh ve kodra özellikleriyle mükemmel koruma ve konfor sağlar,
CE onaylı omuz ve dirsek koruması,
EVA yumuşak sırt koruması,
Bel ve kol bölgesinde ayarlanabilir çıtçıtlar,
Rahat yaka ve kol ağızları,
Omuzlarda yansımalı şeritler,
Pantolon fermuarı,
Yan cepler, iç cep,
Tamamen file modeldir.

4-revit eclipse:resim:
Revit-Eclipse-Yazlik-Fileli-Mont_52669_1.jpg

fiyat:1600 tl civarı
özellikleri:
Yazlık, file mont,
Hava alabilen polyester Mesh Kumaş,
CE onaylı çıkarılıp takılabilen Knox omuz ve dirsek korumaları,
Bel ve kol ve bilek bölgesinden ayarlanabilir,
Rahat yaka ve kol ağızları ,
Pantolon fermuarı,
Seesoft RV tip sırt koruması takılabilir,
Fermuarlı yan ve iç cepler,
600 D sürtünmeye dayanıklı kumaş yapı,
Tam file modeldir
 
Katılım
15 Mar 2005
Mesajlar
2,910
Rev'IT belki ama diğerlerini almamalısınız.

Çünkü;

https://www.motoventooutlet.com/item/wake-air-jacket/23647

Şu da komple liste:

https://www.motoventooutlet.com/cat/erkek-tekstil-montlar/204

Şu siteden komisyon alsam sıfır motosiklet alırdım sanırım.

Bedenler biraz dardır! "AIR" yazanlar yazlıktır. Sırt koruma yoktur. (Sırt koruma yerine konan sünger montun şeklinin bozulmaması için vardır. Alan arkadaşlar sırt koruması var zannediyor.)
 
Katılım
30 Eki 2020
Mesajlar
1,314
Rev'IT belki ama diğerlerini almamalısınız.

Çünkü;

https://www.motoventooutlet.com/item/wake-air-jacket/23647

Şu da komple liste:

https://www.motoventooutlet.com/cat/erkek-tekstil-montlar/204

Şu siteden komisyon alsam sıfır motosiklet alırdım sanırım.

Bedenler biraz dardır! "AIR" yazanlar yazlıktır. Sırt koruma yoktur. (Sırt koruma yerine konan sünger montun şeklinin bozulmaması için vardır. Alan arkadaşlar sırt koruması var zannediyor.)

Ben de çok reklamlarını yaptım, keşke yapmasaydım diyorum. En azından kendim set tamamladıktan sonra yapardım :mrgreen:

Beden kalmadı, beden kalmamasına rağmen fiyatlar baştakinin iki katına çıktı. İlk başta yakalayan 10000 liraya ömürlük set dizerdi, bir daha ekipmanla işi olmazdı kask hariç.

2xl veya small giymiyorsanız motovento'dan çok bir şey beklememek lazım artık. Arada sırada stoklara girmeyi unuttukları ürünleri ekliyorlar tüm bedenleriyle.

Şu an bana da lazım ben de sizin gibi düşünüp kışlık almıştım. Şu havada bile yarım saat yol yapınca sucuk gibi oluyorum. Şu an tekrar bir kampanya denk gelirse durt almayı düşünüyorum. Yazlık monttan çok bir şey beklemek mantıklı değil. Sürtünme bölgeleri kevlar olsun gerisi file olsun, yanmaz iple dikilsin tamam. Kumaşı dayanıklı olsun yeter. Özelliği kışlık montta arıyor insan, üşütmesin, su almasın, buharı dışarı atabilsin vs.
 
Katılım
24 Eki 2020
Mesajlar
26
hocam aranan kanı buldum.gerçekten çok teşekkür ederim.alıyorum bi dal.güvenli bir site değil mi?
 
Katılım
30 Eki 2020
Mesajlar
1,314
hocam aranan kanı buldum.gerçekten çok teşekkür ederim.alıyorum bi dal.güvenli bir site değil mi?

Site güvenilir de stoklarında çok problem oluyor. Ben kısa spor bir mont söylemiştim, üstünde söylediğim montun etiketiyle uzun casual bir parka geldi. Ben de beğenince aradım konuştum, fiyatlar da yakın olunca parkam olmuş oldu :mrgreen: Eldiven söyledim bir büyük beden geldi. Siparişlerim yanlış geldi ama ben memnun kalınca hiç değiştirme ihtiyacı hissetmedim, değiştirme kısmında bir sıkıntı olur mu bilmiyorum, bilene sormak lazım.
 

yec

Katılım
20 Tem 2020
Mesajlar
1,013
Motosikleti
Joymax Z+ 250
Ben değişim yaptım. Whatsapp üzerinde konuştuğum arkadaş fazlasıyla yardımcı oldu. Değişim işi gayet hızlı bir şekilde hallolmuştu.
 
Katılım
24 Mar 2019
Mesajlar
473
Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Revit'in kalitesini mutlaka fark edersiniz. Aradaki fiyat farkına değer bence. Ancak Revit de Level 1 korumalarla geliyor. Ben şahsen daha ucuz bir model alıp, aradaki farkla kaliteli Level 2 koruma takardım montuma. Bu arada başka bir montunuzda Level 2 koruma varsa onları da takabilirsiniz. Ama uyumlu olacağını kontrol edin.

Riderdenim Efil Level 2 korumalarla geliyor olabilir. İnternette net bir bilgi bulamadım. Arayıp sormanızı tavsiye ederim.
 
Katılım
26 Mar 2017
Mesajlar
256
ben revit olanı kullanıyorum çok memnunum ancak şöyle bir problemim var, yazlık olunca haliyle içine kısa kollu bir şey giyiyorum, dirsek korumaları bir süre sonra dirseklerime sürtünerek acıtmaya başlıyor, 1 saatten fazla kullanacaksam dirseklerime ayakkabı vurmasın diye bant yapıştırırlar ya, öyle bant yapıştırmaya başladım.
 
Katılım
15 Mar 2005
Mesajlar
2,910
Ben para iadesi de aldım, değişim de yaptım. Sıfır problem. Tek çekincem deri eldivende eski olup çabuk kendini koyuverme tehlikesi. Zira bir alpin SP-8'i 4-5 ay gibi sürede haşat ettim. (hoş eski tarihli üretim olmayan kanguru derisi clover rs7'de yine hemen hemen aynı sürede haşat olmuştu. Sorun bende olabilir yani.)
 
Katılım
7 Kas 2016
Mesajlar
9,803
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kardeşim yaz için riderdenim Efil almıştı. sırt korumasını ayrıca almış, tek sorunu sırt korumasının olduğu yer illa ki terletiyor demişti. Ben de ondan alma niyetindeyim ama hep bütçe başka yere gidiyor ona sıra gelmiyor.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
19 Şub 2021
Mesajlar
201
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yazlık montları korumasız şekilde alamıyor muyuz? kışlık montun korumalarını taksak mesela yazlık monta?
kış gelince de ondan çıkarır kışlık monta takarız. :)
 
Katılım
24 Mar 2019
Mesajlar
473
Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
yazlık montları korumasız şekilde alamıyor muyuz? kışlık montun korumalarını taksak mesela yazlık monta?
kış gelince de ondan çıkarır kışlık monta takarız. :)

Genelde montlar korumalarıyla birlikte oluyor rafta o yüzden zannetmiyorum. Yazlık montlar genelde L1 koruma ile geldiği için çok para ettiğini de zannetmiyorum.

Yalnız riderdenim'in korumaları standart (kendi modelleri arasında uyumlu) ve satış sırasında takıp veriyorlar. Belki mağazalarından alırsan, korumasız haline indirim yapabilirler.
 
Katılım
13 Mar 2021
Mesajlar
86
Dün Scoyco'nun modelini aldım. Revit eclipse'i denedim konfor açısından hosuma gitmedi, ilginç bir şekilde hem salaş ama bel kısmı dar. Large beden olmadı bana, Scoyco ML bedeni tam üstüme göre oldu, baya da güzel durdu tavsiye ederim. LS2 modelini de gördüm bayağı geldi bana.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst