2023 Kasım'dan beridir X modelini sıfır kilometreden , gün itibarı ile'de 55.000 kilometredir kullanıyorum .
Kronik : Benzin pompası arızası ( henüz 2. gün " gar gar gar gar " şeklinde dizel traktör gibi sesli çalışıp belli etti , durumu video'layıp servise bayi'ye ilettim , 1 hafta sonra yeni pompa garantiden değişti ve 55.000 kilometredir devam) bazı motorlarda ise , tek silindire düşme yaşanıyor başıma gelmedi , acma çözüldüğü söyleniyor.
Düşüncelerim ve önerilerim : Bakımları aksatmadan yapın , orjinal yağ filitresi kullanın , tam sentetik yağ sevmiyor , yağ ise 10/50 yada 15/50 ideal , motosiklet çok ağır 1000+ ebatlarında hatta 1200 , güce oranla kilogramı aşırı kalıplı olduğundan , genç bıçkın / atik motorisklet severleri tatmin etmez , ancak tam bir konforlu seyahat makinası , bol aksesuar demirler vs seçenekleri mevcut .
Extralar : Yazılım , bana kalırsa gruplarda bu işi ilk yapan kişi'ye ecu yollanıp( M.K ) , en ideal limitör iptal olmadan , bilhassa motor a2'ye uysun diye kısılan vaziyeti 3&4 viteslerde ' ki bu şehir içindeki 50 km denk , gazı açtığınızdaki " arkadan birisi tutup engel oluyor " hissini ortadan kaldırmak gerek , ve işe yarıyor .
Dişliler konusuna gelirsem , henüz 100 km olmadan yurtdışından getirttiğim 15 ön dişli ile devam ( orjinali 14t)
Lastikler Metzeller Tourance , olağan üstü " bence ! " lastikler , hem uzun ömür , hem tutuş ıslak kuru fark etmeksizin.
Ön koruma demirleri , sis farlar elzem/şart , far led yapılmalı şart ( halojenler ile geliyor ve rezalet , kaliteli led olunca güzel.)
Pozitifler : Konfor şahane , yol tutuş şahane , rüzgar direnc 260+ kilogram neredeyse , yola zımba gibi oturuyor , siz yelken gibi sallanırken , motor zamk gibi sapmadan yola otururuyor , yakıt bakımlı ,yazılımlı olmasına rağmen 0/90 km ile devir cevirtmeden seyirde bendeniz 100/3.6 litre gördüm. 100/130 bandında ve yukarısında devirli iken henüz hiç 6 litre görmedim.
Heybet / karizma ? bunun gibisi yok , nazar mıknatısı... herkes hayran.
Egzoz stock egzoz , duyanlar 1200+ bir yer uçağı sanıyor , oynamaya lüzum dahi yok ( sahsen zaten.nefret ederim oynanmış egzozlardan.)
Piyasada rüştünü ıspatlamış nadir makinalardan artık , klasik model statüsüne geçti sayabiliriz , yedek parça sorunu neredeyse yok .
Servis'ler ilk sıralarda bisikletçi servis , imajını , servisleri modele özel kurslara tabii tutarak sanırım çözdüler.
Özet , iyi'ki edinmişim.
Ekleme : Geçmişte arazi tecrübem ( kendi çapımda pasta ) , olsada , ve modeli " X " olsada , asla ve kata arazi hatta stabilize yollarda bile kullanılmamalı , boyunuz 2 metreye yakınsa "belki fıtı fıtı " bozuk toprak yolda karınca hızında , kendim 183 olarak ancak idare edebiliyorum x modeli , acemiye uygun bir model değil bu net. şehir içinde alışana kadar terletir , güzel konforlu bir gezi tur motoru.