Hızım 80 di önümde taksi vardı ısık bize yesil yanıyordu ve taksinşn arkasından birden cıktı önüme bide ara refuşta ağaçlar ver ben hiç göremedim arkadaşı kaza yaptıgım yerde hız limiti 70 di hız konusunda evet bi tık hızlıydım
hızın 80 miydi? ciddi olamazsın

öyle yollarda hız sınırı 50 civarı olur, tabelada 70 falan görsen bile inanma onlara, arabaların öyle yollarda 90 - 100 yapmasına da aldanma, millet kafayı yemiş.. demir bariyer yoksa ve şehir içi cadde tarzı yol ise oranın hız sınırı en fazla 50 olur. yani bir şeyin yola lap diye atlamasını önleyecek bir çerçeve yoksa o yolda yavaş olmak durumundasın..
kırsal bölge ise bas gitsin, önüne yılan yada küçük hayva çıkar en fazla ve onları da zaten dümdüz ezip geçmen gerektiğini biliyorsundur, kaçış manevrası yok, motoru düz tutup ezip geçmen gerek.
gündelik hayatta yaptıkları işi de böyle hızlı hızlı yalap şarp yapıyorlar ve yolda araç sürer iken de böyle hızlı hızlı yalap şarp sürüyorlar.. yani arabalara yada diğer taşıtlara aldanıp onlar ile aynı hızda gitmeyin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:48 ----------
aa birde söylemeyi unuttum, ben bol bol kırmızı ışık ihlali yaparım, yollarda eğer ceza verecek bir radar yada polis falan yok ise o yolda kuralı ben belirlerim,
bunun sebebi şu ki; daha önce tabelaya aldanıp virajı zor döndüğüm yollar oldu ve artık bilmediğim yolda tabelaya bakmaksızın risk var ise yavaş gidiyorum yandan yandan, eğer bildiğim yol ise ve engel çıkma ihtimali az ise hız sınırı 50 bile olsa anlık olarak o yolda 90 km hızı görüp tekrar düşürdüğüm olur tabi ilerisini gördüğüm yollar için geçerli.. (mesela bir tarafı uçurum ve diğer tarafı site girişinin 3 metrelik duvarıyla kaplı olan yol gibi) yani yolda sürüş kurallarını sen belirlersin, ve altımızdakinin motosiklet olduğunu da unutmadan..
ben yolda her türlü araca her an yol verebiliyorsam bu durum yol alma içinde geçerli, kırmızı ışıklarda bisiklet moduna geçip millet beklerken ben yoluma devam ediyorum..
ama kırmızı ışıkta geçmenin de bir adabı var, onu bilmeyen yapmasın ve aracı uygun olmayan da yapmasın, mesela ben kaldırımdan da çok giderim ama benim nasıl sürdüğümü görseniz dersiniz ki daha önce kaldırımda böyle süren birini görmemiştim.. sebebi şu ki; her nereye gidiyorsam acelem yok, milleti rahatsız etmeye de hakkım yok, varacağım yere ne zaman vardığımın da bir önemi yok. korna çalmayacaksın, yol verirlerse geç ama korna çalma..
zaten normal yolda da kornayı fazla kullanmak doğru değil, ama bazen istanbul trafiğine kızıp kornayı dayadığımda oluyor... abicim herkes mi araba kullanır ya?? motosiklet kullanın motosiklet, sizin kıçınız değerli de bizimki değerli değil mi?