Volta RM5 ile Türkiye turu Test sürüşü motor TUNCELİ de
http://https://youtu.be/VDZ1H3CBp9M
Beyefendi,
Sizi tanımam etmem.
Fakat bu turun (adına tur denirse) yapılış zamanı, lanse edilişi benim taraftan bakınca son derece itici.
Haberi verirken "motor Tunceli'de" şeklinde veriyorsunuz.
Bu turu İlker beyin Türkiye turu olarakmı takip edeceğiz, yoksa RM5 in test sürüşü olarak mı?
RM5 in reklamını yapmak arzusundaysanız, çıksın fabrika açık açık "biz bu motoru sadece 800km test ederek satmakla hata ettik" desin ve tarafsız gözlemcilere test ettirsin.
Şu anki durum buram buram reklam kokuyor ve ben bu gizlenmiş reklamı görmekten sıkıldım (Eminim benim gibi düşünenler olduğu gibi, tersini düşünende olacaktır).
Ben Voltadan şunu beklerdim.
Bu haliyle ve fabrikada defalarca kontrolden geçmiş motorla reklam kokan dolambaçlaı yollar yerine,
RM5 i aldığından beri sorunu çözülmeyen ve bu başlıkta bunu dile getiren arkadaşların motorunu geriye alırsın. Sayarsın ödediği parayı tıkır tıkır eline. Adamlardan bazıları zaten iade etmek istiyorum diyor.
Bu motorları aldığın anda fabrikada revizyona sokmadan verirsin 3-4 kuryenin kullanımına.
O zaman aksiyonunuz inandırıcı olurdu.
Şu anda yapmaya çalıştığınız şey reklam kokuyor ve inanın fayda değil size zarar veriyor. Çünkü bu testleri çooook önceleri yapmanız gerekiyordu. Üstelik 800km olarak değil...
Aşağıdaki anektotumu okursanız, dünya markaları, nasıl dünya markası oluyor daha iyi anlayacaksınız...
Sene 1983. Mecidiyeköyde Profilo fabrikasında üniversite stajı yapıyorum. Bölümüm kalite kontrol.
Sony televizyonların Profilo fabrikasında montajlanması yapılacak. Aynı Voltanın RM5 i montajlaması gibi. Henüz satış yok. Banttan çıkan numune TV ler kalite kontrole geliyor. TV ler gelir gelmez test ve ölçüm kontrolleri yapılıyor. Aynı cihazı, aynı ölçümü bir kaç farklı kişi yapıyor ve bunlar karşılaştırılıyor.
Sonra kutulanıyor TV ler. Diğer Profilo ürünleriyle birlikte kamyonlara yükleniyor.
Bu kamyonlar Türkiyenin en ücra köşelerine sevkiyat yapıyor.
O ambalajındaki Sony TV ler bütün Türkiyeyi, özelliklede en kötü yollara sahip Anadolu kasabalarını dolaşır, tekrar fabrikaya gelirdi.
Fabrikada, yeniden kalite kontrolü yapılır, ölçülür biçilir, çıkan sorunlar için çözüm üretilirdi...
Umarım bu hikaye Voltanın ufkunu açmaya yardımcı olur...