06 plakalar bana göre en kötü sürücülerdir, 48 plakalar ise ikinci gelir. 34 plakaların gereksiz telaşı, saçma sapan hızlı sürüşleri bitmedi gitti. Karşıyaka'da bu kapanma zamanlarında bomboş yolda sabah sakin akan trafikte bir bakıyorsunuz bazı araçlar arkadan hızlı şekilde yaklaşıyor veya kırmızı ışıkta hızlı kalkış yapıyorlar. İçimden "bir gelsinler de plakaları görelim" diye düşünüyorum çünkü 35 çıkma ihtimalleri genelde %10 bile olmuyor. Bunlar ya 34 çıkıyorlar, ya 45. Bir sakin olun ya, sahilin deniz havasının tadına varın.
Yukarıda 35 plakalardan şikayetçi olan arkadaşın illerine baktığımızda neden şikayetçi olduğunu anlamak zor değil (Manisa ve İstanbul). 34 ve 45 plaklar gereksiz hızlı araç sürüyorlar, 35'ler yavaş sürmüyor. Öncelikle herkes kendisine ve risk algısına bir ayar çeksin. Bu ülkenin büyük çoğunluğu ne kadar hızlı sürdüğünün farkında bile değil. Hele ki 45 plakaların bu konuda söyleyecek sözü olamaz. Her gün Manisa'ya işe gidip geliyorum, saygısızlıklarıyla, deli gibi hızlı sürmeleriyle adamı sinir ediyorlar. Manisa İzmir yolunda soldan yardıranların neredeyse tümü 45 plakadır, diğerleri de zaten firma servisleridir. Normal hızda araç sürmek kötüyse evet İzmir'de kötü araç kullanılıyor.
Memlekette normal hızla araç sürmek suç olmuş. Herkes araç sürmeyi nerede öğrendiyse o alışkanlıklarıyla araç sürer, bunu aklınızdan çıkarmayın. O sebepten ben kişilerle değil plakalarla uğraşıyorum.
Hızlı sürmek ile ilgili başka da bir genelleme yapacaktım ama şimdi yapmayayım ayıp olmasın. Avrupa kimse hızlı araç kullanmaz, öyle diyeyim.