Bu TRK 250'nin test sürüşünün olduğu bir video izledim, adam bunun rahatlığına bayıldı. Eğer fiyatı 20 bin altında tutabilirlerse çok iyi satacaktır.
Geçen gün TRK 502 ilanlarına bakarken şimdi ismini vermeyeceğim ama ismini vermediğim için de ticaret ahlakı diye bir şey bilmediğini söyleyeceğim bir bayinin (kendileri İzmir'dedir, arada gidip önünden geçerim) TRK502 için 39 bin TL fiyat koyduğunu gördüm. Bunları devamlı izlerim, fiyatları genelde herkesten yüksektir. Tabiri caizce "tutturabildiğine" şeklinde bir fiyat politikaları vardır, yani kazıkçıdırlar. Onları sırf neden herkesten 5000 TL fazla istediklerini sormak için aradım. Daha TRK 502 lafı ağzımdan çıkar çıkmaz adam bana aynen "abi fiyatı 53 bin TL ama bugün alırsan 44 bin TL olur" dedi. Ya dedim " Ben size 39 bin TL'ye neden satıyorsunuz diye sormak için aradım yanında çantaları da mı var ?", adam "çanta yok" dedi. Adama "sahibinden'de 35 diyorlar" dedim, arkadaş da klasik Türk esnafı olarak "O zaman oradan al" dedi. Şimdi gidip oradan alsak bu adam ben senin motora servis vermem diyecektir. Diğer bayi ise 5 km ötede 35 bin'e satıyor.
Bu da böyle bir anımdır. Buradan motora zam gelebileceğini hissettim. Şu anda cebinde nakiti olanlar için bulunmaz fırsatlar yaşanıyor. Bu faiz oranlarıyla kimseye krediyle motor satamazlar, peşin fiyatına taksit olayı da yakında bitecektir. Elinizde nakit varsa pazarlıkla istediğiniz motoru istediğiniz fiyata alırsınız. Bayiler muhtemelen artık sattıkları motoru yerine koyma hesaplarını da bırakmışlardır. Yıl sonuna doğru elde kalan motorlar için acayip kampanyalar bekliyorum. Bekliyorum ama alacak para yok.