HONDA CG 125

Herkese iyi forumlar.
bende 1991 model honda cg var ve ben motor bloğunu boyamak istiyorum.
orijinal rengine yakın bir boya var mı ve nasıl bir yol izlemeliyim.
motor bloğu bu şekilde

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Kendin boyayacaksan bu yüksek sıcaklığa dayanan sprey boyalar var onunla boyayabilirsin

O topa girmemeni şiddetle öneririm...
Eger motor dağıtılacak sa polisaj öneririm. Ayna gibi olur ve boya gibi dökülmez...

O topa girmemeni şiddetle öneririm...
Eger motor dağıtılacak sa polisaj öneririm. Ayna gibi olur ve boya gibi dökülmez...

Hocam orijinal gibi olmasını istiyorum yani polisaj ile yaparım yapmasına ama hoş duracağını pek zannetmiyorum ve temizlemesi çok zor olur.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eğer yaşadığınız şehirde custom motosiklet yapan yer varsa onlardan bir fiyat alın derim veya motoru söküp oto boyacılara danışmanızı öneririm.

bence bu işe girişmemelisin. motip ısıya dayanıklı boyayla egzozumu boyadım. Ömrü düşündüğün kadar iyi değil.

Arkadaşlar öneride bulunmuş,

Konu dışı olacak ama,90 larin japon motosikletleri cidden kalite,tamam teknoloji,donanim vs yok ama malzeme kalitesi üst düzey,resimdeki egzozdan herşey belli,alt komşumda 2019 model cb125F var,motor 15bin km de ama egzozun boyasi şimdiden kalkmiş durumda.

Bu arada Cg125 cgl 125 ler brezilya üretimidir.

Ayrica debriyaj kapagi çevre vidalari eski model hondalarda yildiz tornavida başlidir.tek handikap sokme takmada vida başlarini bozmamak lazim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
30 senede ben patatese bağladım, elin Japonu öyle motor yapmış ki 30 senede korozyona uğramamış bile neredeyse. Hocam yerinde olsam hiç boya badana işlerine girmez, orijinal halinde tutardım. Bir de sağına soluna nazar boncuğu asardım.

motor bloğunun belirli aksamları boyanabilir ama silindirin boyanması ısınma problemine yol açabilir ne tür boya kullanmak gerekir iyi ararştırılması gereken bir konu

Arkadaşlar öneride bulunmuş,

Konu dışı olacak ama,90 larin japon motosikletleri cidden kalite,tamam teknoloji,donanim vs yok ama malzeme kalitesi üst düzey,resimdeki egzozdan herşey belli,alt komşumda 2019 model cb125F var,motor 15bin km de ama egzozun boyasi şimdiden kalkmiş durumda.

Bu arada Cg125 cgl 125 ler brezilya üretimidir.

Ayrica debriyaj kapagi çevre vidalari eski model hondalarda yildiz tornavida başlidir.tek handikap sokme takmada vida başlarini bozmamak lazim.

Evet hocam çok sağlam motosiklet birkaç eksiği dışında hiç bir sıkıntım yok çok şükür :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:23 ----------

30 senede ben patatese bağladım, elin Japonu öyle motor yapmış ki 30 senede korozyona uğramamış bile neredeyse. Hocam yerinde olsam hiç boya badana işlerine girmez, orijinal halinde tutardım. Bir de sağına soluna nazar boncuğu asardım.

Hocam elektrostatik boya hakkında bir bilginiz var mı yapan yerler var ve orijinal gibi oluyor.
acaba sağlıklı olur mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar