- Konu Yazar
Arkadaşlar hepinize merhaba, kazasız belasız sürüşler. 2018 model 2020 çıkışlı 4400km'de R25 sahibiyim. Soruma gelecek olursak motorumda bir gariplik var. Lineer şekilde gaz açarken yani yavaş yavaş hızlanırken veya deviri 6-7-8-8.5k ya sabitlediğimde, o şekilde sürmek istediğimde sanki birisi arkadan motorumu tutuyormuş gibi oluyor. Yani motor gitmek istiyor ama birisi sanki arkadan tutuyor, çok hafif ileri geri yapıyor motor ama abartılacak gibi değil, hissedecek kadar. Arka lastiği, zincir muhafazayı kontrol ettim acaba lastiğin dönüşünü engelleyen bir şey mi var diye ama yok. Dediğim sorun 5bin devire kadar yok. Hava filtresini söküp baktım gayet normal, aşırı bir pislik yok, kutunun içine giren bir şey yok. Ayrıca önceden böyle bir sıkıntım yoktu, 120km'lik bir yolculuk sonrası yaşamaya başladım. Yetkili serviste bakımlarımı yaptırdım, zincir ve debriyajım kontrol edildi, bu sorun için 2 defa ziyaret etmeme rağmen sorun olmadığı söylendi ancak kendi motorumdan farklı 2 R25'e bindiğimde böyle bir ileri-geri hareketi ile karşılaşmadım. Açıkçası motorun bloğunda, benzin pompası ve enjektör gibi parçalarda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca arka dişli rulmanlarından şüphelendim, dişli hiçbir şekilde sağa sola oynama yapmıyor. Daha çok aktarma organları gibime geliyor (zincir ve dişli seti) Benden daha tecrübeli bir arkadaşıma motorumu kontrol etmesi için verdiğimde zincirin belli kısımlarının daha çok gevşemiş olabileceğini bu da anlattığım soruna sebep olabilir dedi. 4400km'de bir zincir bu şekilde bozulmuş olabilir mi? Motorumu yaz-kış kullanıyorum, 250-300km'de bir zincirim yağlıyorum ancak ıslak hava koşullarında kullandıktan sonra yağlamayı ihmal etmiş olabilirim. Değerli fikirlerinizi bekliyorum, hepinize sağlıklı günler.