BS Lityum akü tavsiye eder misiniz?

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Motorumun orjinal aküsü Yuasa YTS14s. Değiştirme zamanı geldi ancak bu akü piyasada pek bulunmuyor, bulunan yerler de güven vermiyor. Motoruma uygun BS nin jel ve lityum aküleri mevcut. BS markasının BS Li-06 (lityum) aküsünü kullanan yahut farklı maarkaların Yuasa YTS 14s muadili aküsünü önerebilecek olan var mı? BS markası genel olarak nasıldır? Lityum akününün avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Hay Allah nasıl düşünemedim? Kapatalım o zaman toptan forumu nasıl olur?

BS,Yuasa,Orbus,VLM,Sapurai,Exide bildiğim çok sorun çıkarmayan iyi akü markalarıdır alınabilir.

''

yeni teknoloji(Lithium-Ion) olduğu için sürpriz, şans faktörü az
üretim tarihi, saklanma koşulları...
bekledi, boşaldı, kalıcı hasar oluştu derdi yok

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v

BS,Yuasa,Orbus,VLM,Sapurai,Exide bildiğim çok sorun çıkarmayan iyi akü markalarıdır alınabilir.

yeni teknoloji(Lithium-Ion) olduğu için sürpriz, şans faktörü az
üretim tarihi, saklanma koşulları...
bekledi, boşaldı, kalıcı hasar oluştu derdi yok

Bilgilendirici yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bu tür akülerde bildiğim kadarıyla yerleştirme açısı önemli. Motor yan yatarsa sorun çıkarabilir mi? Bu tür aküye sahip bir motoru jumper takviyesi ile çalıştırmak aküye yahut motora zarar veriyor mu? Skyrich markasını ilk defa duydum inceleyeyim.

''

içinde sıvı yok. açı sıkıntı değil
şarj ve takviye konusunda aktif devresi var, korur
eski akülere kıyasla kendi kendine boşalma olayı çok az

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
içinde sıvı yok. açı sıkıntı değil
şarj ve takviye konusunda aktif devresi var, korur
eski akülere kıyasla kendi kendine boşalma olayı çok az

Alternatorun LiIo cell'leri teker teker balansli sarj edebilmesini saglayan bir aku var mi?

''

hasmet, cümlen pek başarılı olmamış mı

olay, akülü vidalamalarla başladı. hücre koruması(kontrolü) olmayan pil paketleri çöp(tarih) oldu

Forumdan Uzaklaştırıldı

''

örneğindeki cihaz, tam paketlenmemiş pillerin şarjı için
ayrıca, hücrelerin boşa(kullanı)lırken izlenmesi de gerekli

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
@',' aküyü ısıtmanız gerekti mi hiç? Gerekti ise nasıl ısıttınız? Çok mantıklı görünüyor ancak birincisi bu ısınma esnasındaki elektroniklere verebileceği zarardan, ikincisi okuduğum sıcak havalarda ısınma/yanma probleminden çekinmekteyim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Araştırdığım kadarıyla çoğu lityum akü üreticisi balanced charging devresi kullanıp kullanmadığı konusunda bilgi vermiyor. Bu bilgiyi verenlerin de fiyatı bayağı yüksek. O yüzden tıpış tıpış gidip AGM akü aldım geçenlerde.

''

BS Li-06 dün aldım, salı gelirmiş

eski akülerde 6, li lerde 4 hücre var. uyum, balans daha kolay
eski akülerde, hücreler birbirlerine daha az uyumlu. (üretim, verim toleransı yüksek) altta kalanın canı çıkıyo (akü değil, dayanamayan hücre patlıyo)
eski aküler, limitte çalışıyo. li ler zorlanmıyo (kutunun yarısı dolgu)

ısıtma olayına yabancıyım

konuyu araştırdığım, bilgili olduğum için yanlış yapamıyorum. aküye survivor yaşatamıyorum (normal kullanıcı deneyimi diyemeyiz)

Forumdan Uzaklaştırıldı
bilgili olduğum için yanlış yapamıyorum. aküye survivor yaşatamıyorum (normal kullanıcı deneyimi diyemeyiz)
Bilginizi ne yaparak, ne şekilde uyguluyorsunuz?

Naçizane durumum şöyle: Aküyü takıyorum. 6 sene unutuyorum. Sonra değiştiriyorum.

''

mucizeler yaratıyorum
alamanya kıskanıyo

burdaki algida ile ordaki algida nın muhteviyat ı aynı değil

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Cevaplar için teşekkür ederim. Isıtmadan kastım soğuk havalarda (ki kaç derecenin altı olduğu benim için muallak) akü soğuk olduğu için az enerji verdiği, ısıtmak için de ya farı bir süre açık bırakarak ya da uzun süre marşa basarak (ki bu yöntem benim için doğru değil) akünün ısıtılması gerektiği. Belki de hiç o sıcaklıklara inmeyeceğim, bilmiyorum. BS ile ilgili yorumlarınızı kullanmaya başladıktan sonra da bekliyorum. Ben de Skyrich ile BS arasında kaldım. Skyrich'in kutup başları daha geleneksel görünüyor, uyum daha kolay olablir gibi geliyor. Siz ikisini de kullanmış olacaksınız sanırım.

''

haklısın. eski akülerde ilk marş hem aküyü uyandırıyo(ısıtıyo), hem motoru çevirip sıvıları kıvama getiriyo, uygun bekleyişin ardından ikinci marş daha başarılı oluyo denir
Skyrich yi 2014 de aldığımda, soğuk konusunda endişeliydim (cep telefonu kılavuzunda, -derecelerde bataryada hasar oluşur gibi bişey okumuştum) sıkıntı yaşamadım (-15 görmüştür)

ağırlık takıntım ve motosikleti uzun süre kullanmadığım zamanlar olduğu için tercih ediyorum

bağ evine solar sistem kurmaya çalışırken, akü manyağı oldum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar