Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Açılın ben cahilim....
Dünya üzerinde bir isadami,bir şirket,bir firma yani bisey üreten imal eden satan ve para kazanan yani çalışan bisey 100 lira sermayesini kıçını yırtarak 1 yılda 120 liraya zorla çıkarabiliyor sa,maddeten olmayan,sanal olarak varsayilan bir şey nasıl bisey üretmeden Satmayan yani emek olmadan daha fazla verebiliyor?
Bedava peynir fare kapaninda olur lafı geliyor aklıma...
Düşünsenize...
100 bin liranız var ve sakip sabancı gel parayı bana ver fabrika açayım sende yüzde 10 ortağım ol. Kazandığım 1000 liranın 100 lirası senin olsun diyor..
Diger taraftan yüzünü görmediğin biri paranı bana ver seneye 300 bin alırsın diyor..
Ne yapacak nasıl yapacaksın nasıl bukadar kazanacaksın da bana bunu vereceksin diye sormaz mı insan?
En emeksiz sistem faiz değil mi? Yatır bankaya faize,yattığın yerden senelik yüzde 20 al..
Bundan daha emeksiz ve kat be kat fazla kazanım neyin karşılığı diye düşünmeden edemem ben ..
Sonra tosuncuklar iyice sismanliyorlar.
Birkac onemli nokta:
1. Dunyada %10 garanti faiz diye bir sey aslinda yok. "Garanti faiz" ile zengin olan kimse de yok.
2. Tum para birimleri sanaldir, zatinda degersizdir.
3. "Nasil uretmeden 1'e 3 vereceksin" sorusunun cevabi sorunun tam tersinde gizli: "Nasil tuketmeden 3'e 1 vereceksin?"
Sahi, siz tuketmeden nasil cebinizdeki TL bu kadar degersizlesti?