1000km rodajını bitirene kadar 6bin deviri hiç aşmamaya özen gösterdim, 22kuruş civarı başladı, 20küsürlere düştü, hatta 17buçuğu dahi gördüm. Bin km'den sonra da şimdi 1600e kadar, kitapçıkta da belirttiği gibi 7bin deviri geçmeden kullanmaya devam ediyorum. Direkt 22 kuruşlara çıktı. Bence direkt 6binden sonra yakmaya başlıyor
Belli bir devirin üstünde kullanınca ekstra yakacağı aşikardır sanırım? Bu da 7bin üstü olsa gerek.
Kişinin beklentisine göre değişir tabi ama 7bin devir beni karşılıyor, genelde iş trafiği saatlerinde daha üstüne çıkmaya çok gerek kalmıyor e-5'te.
Bu arada;
Motorun malum olan bir çok sıkıntısını bildiğim/gördüğüm/duyduğum için hepsine önceden önlem aldım, hiçbirinin sıkıntısını yaşamadım.
Ancak dün yolda kaldım, yepyeni bir sebeple
Motoru yıkamacıdan çıkarttım, gazı verdim (kesinlikle zorlamadan, abanmadan), 1buçuk saniye sonra gaz kolu boşa düştü.
Sanırım gaz teli koptu.
Yasağa 10dakika varken, evime 2km yokuşlu mesafe varken
Söve söve ittim, bakalım ne zaman vakit bulup hallettireceğiz.
Şu rodajdan sonra yakıt tüketiminin düşeceği mevzusu yanlış yorumlanıyor. Evet yakıt tüketimi düşer ancak motoru aynı devirde sürüyorsanız düşer. Normal koşullarda rodaj devirleri zaten düşük olduğundan hiç kimse rodajdan sonra motorunu o devirlerde sürmez. Sürmeyince de yakıt tüketimi haliyle artacaktır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:13 ----------
Devletin görevi fiyatları belirlemek değildir ama bu volta örneğinde olduğu gibi montaj hataları ile sürücüsünün ölümüne bile yol açabilecek hatalarla bir şeyin güvensiz olarak piyasaya çıkmasına engel olmaktır. Sarı siteye devlet karışsın diyenleri Volta'nın kapısına davet ediyoruz.
Volta da istediği fiyata satmakta özgürdür, satabiliyorsa satar ama böyle hatalarla satıyorsa normal medeni kurallı memleketlerde şimdiye kadar öyle tazminatlar öderdi ki batardı.
Yine yazdığım şey nedense yanlış anlaşılmış. Herhalde bende bir sorun var.
Volta istediği fiyata satar ama Volta'nın sattığı motoru alan bir adam o fiyattan pahalıya satamaz. Bu kadar net söyledim. O motoru o adamdan 23 bin TL'ye alan kişi bayide 17750 TL'ye satıldığını görürse ne hisseder, kendinizi onun yerine bir koyun.
Devlet fiyat belirlemeyecek, kural koyacak. Mesela diyecek ki, bir aracın değeri ruhsat çıktığı anda %10 düşer diyecek. Her yıl için bir %5 daha düşer diyecek. Bu gibi kurallarla sınırları çizecek. Yoksa böyle şu anda olduğu gibi 20 yıllık Cruiser motorlara 70 bin TL isterler. Siz bundan çok memnun olmalısınız ki insanların iyiliği için yaptığım bir öneriye karşı çıkıyorsunuz. Sadece siz değil, birçok kişi karşı çıkıyor. Sınırsız özgürlükte bir ekonomi bizim gibi ülkelere fazladır. Gelişmiş ülkelerde ikinci el araçlar çöp parasına gidiyor, bizde ise baş tacı yapılıyor. Demek ki bizde bir sorun var.
Diğer yandan tazminat mevzusu doğrudur ama bizde onlar da çalışmıyor. Ayrıca satılan malın /aracın) geri alınması da yok. O olsa zaten bunları satamazlar çünkü satın alanların çoğu (örneğin bu sitedeki arkadaşlarımız) götürüp bir hafta sonra iade ederler. Volta'nın o en başta övgüler düzülen akıllı girişimci mühendisleri ellerinde motorlarla birbirlerine bakarlar.