Denedim herşeyi şase demişler şase almadık yer bırakmadım gene aynı 2 tane bobinle 3tane statörle 2 tane cdi beyinle denedim elektrik tesisatını yeniledim sübab ayarı yaptım sıfır karbüratör taktım motor halen aynı kablo bujiye değdiği an stop ediyor motor bugüne kadar hiç böyle bi sıkıntı görmedim tam bir baş belasıymış motordan soğudum artık yemin ederim. Silindir pistonda bir sıkıntımı var diye düşünmeye başladım çünkü başka deneyecek bişey kalmadı
ben pistonu da yeniledim, krank sensörünü de yeniledim. subapların keçelerini de yeniledim. bujiyi de değiştirdim defalarca. karbüratörü değişmedim ama temizledim, contalarını yeniledim. elektrik aksamının ölçümünü yapıp fabrika değerleri ile karşılaştırdım ama hepsi nafile.
temel sorunum buji çok hızlı kararıyor. buji kesmesi olayı gerçekleşiyor çok kısa sürede.
cuma günü sevinç motordan son aldığım buji ile pipo vs bağlı iken motor ateşlemeye başladı ilginç şekilde. üstelik 8 liralık dandik buji aldım masraf olmasın diye.
fakat şimdi sorunum gaz verip devri yukseltmeye çalışınca, enteresan şekilde devir düşüyor ve stop ediyor motor. karbüratörle alakalı olduğunu düşünüyorum şu an problemin.
motosikletin orjinal bujisini takıp deneme yapmanızı tavsiye edeceğim ama emin de değilim açıkçası. tamirciler her bujiyi aynı sanıyor ama kesinlikle bujiler arası çok fark var. iç direnç değerleri arasında dağlar kadar fark var. buna dikkat etmek gerekiyor.
bosch ur5ddc diye bir buji takılması gerekiyor tvs apachelere. bursa da bulamadım bu bujiyi. n11 den alıp deneyeceğim. sonucu yazarım.
bir de kendi motorumdan yola çıkarak şunu söyleyebilirim: motorda birden fazla arıza, ayarsızlık, uyumsuzluk vs olma ihtimali mevcut. benim motorda hem buji, hem karbüratör sorunu aynı anda olunca işin içinden çıkması zor oluyor.
umarım en kısa zamanda hallolur tüm arızalar.
iyi sürüşler