Hocam ekspertizin en iyi yanı bu. Adam ekpertiz yaptırmadan almak istese bile kendinizi güvenceye almak için siz de yaptırabilirsiniz. Markanın resmi bayisinden yaptırıldığı vakit kimse kimseyi dolandıramaz.
senin adına çok sevindim.
Benzer bir durumu birinci elden takip ederek bende deneyimledim. Forumda bircok dingil bu konuda benimle kavga etti.
İnanın forumda sizin yerinizde olan adama "hak arama olmaz en bastan bakcaktın" diyip vazgeçirenler de vardı , karşınızdaki tip gibi dolandırmaya calısanlara da "aga satmışsın alırken baksaydı" diyip cesaret verende vardı.
Tuketici haklarından haberi olmayan herkes bilir kişi olup insanları yanlış yönlendiriyor bu forumda, ancak siz cabalamışsınız tebrik ederim.
Benim merak ettiğim bir unsur var, karşı tarafın ayıp mal sattıgı durumda malın ayıplı mal olarak satıldıgını siz mi ispatlamak zorunda kaldınız yoksa karşı taraf "ayıplı mal satmadım o alınca olmuş" diyerek o mu ispatlamaya calıstı?
Bizim durumumuzda satıcı kendi ispatlamak zorundaydı yani siz "yok aldıgımda bile sıkıntılıydı" demek yerine o "hayr sıkıntısızdı" kısmını ispatlaması gerekiyor seklinde ilerlemişti. ama artık yasa değişti diyorlar.
Elinize sağlık. Hemen farketmeniz lehinize olmuş.. Adınıza sevindim açıkçası. Hiçbir çakalın yaptığı yanına kar kalmamalı...
Ancak merak ettiğim bir konu var..
Misal 20 yasinda bir motosiklet yada araba sattınız..
Yaşı belli durumu belli..
1 ay sonra motoru elimde kaldı diye dava açma hakkı da varmi?
Yani sonuçta km yüksek,olası arızalar öngörülebilir.. adam saatlerce redline de yol alır motoru eline alır,tekere kalkmaya çalışır sanzumani kucaklar.. sizinki gibi aynı günde ortaya çıkmayan bu ve benzeri durumlarda gerçekten masum satıcının günahı var mı acaba?
Eger öyleyse adam alir 10-15 yasinda arabayı motosikleti,vurur kırbacı,anasını öper acemiligini atar sonra iade eder parayı faiziyle geri alır..
Bence sence değilde kanuni olarak cevabı nedir acaba?
Malin ayipli oldugunu malesef ben ispatlamak zorunda kaldim. Hatta Mahkeme kendi EXPER ini yolladi ve yetkili servisinde motor sökükdü. Motorun motor icinde bir sorunu olsaydi, hatta motoru komple actircaktim
Bu işin bir de sağlam motor için para koparmaya çalışan çakallarıda var.Onun için ne yapıcaz.Adam motoru satmış karşı taraf diyorki yolda kaldım tamir artı çekici parası şu kadar tuttu.Yollamazsan dava açıcam diye tehdit ediyor.
Çok iyi olmuş, elinize sağlık. Dava ve karar numarasını yazarsanız emsal karar olarak kullanacaklara kolaylık olur.
kanunda yipranma payi da göz önüne aliniyordur
Maalesef ekspertiz de her zaman tam manasıyla bir çözüm olmuyor.
Vakti zamanında 2.0 bi vectra vardı elimizde, benzinden çok yağ yakmaya başlamıştı. O arada satışa koymuştum. Sonra hem bu sıkıntıyı belirleyip yaptırmak, hemde küçük bir boya işlemi için, bir tanıdığımın çalıştığı ve Antalya da bilinen bir servise götürdüm aracı. Neyse boya işi yapıldı, lakin bu yağ eksiltme işi için dediler ki; dıştan bi kaçak yok, büyük ihtimal araç yağ yakıyor, motor inmesi lazım, masrafı tam olarak ne olur indirmeden bilemeyiz. Ben de hemen ilanı güncelledim, fiyatı %35 gibi aşağı çektim, tüm durumu belirttim. Sakarya dan bi dayı aradı, kendisinin motor işinden anladığını, aracın kendisine yarayacağını, sadece parça parası ile bu işi halledebileceğini söyledi. Tamam dedik, oğlunu ve yanında bir arkaşını göndermiş. Çocuklar geldiler Antalya ya, ben direkt servise yönlendirdim, dedim ki orada kaporta, elektrik, motor mekanik tüm ustalar var, iyice sorun öğrenin hatta içinize sinmez ise aynı servisin yakınlarında bir kaç tane daha bu işi yapan yer var, oralara da danışabilirsiniz. Neyse 1 saat kadar sonra tamam dediler, alıyoruz. Gittim ben de, satışı verdik, bir de yemek ısmarladım indirim babında gittiler.
2 saat kadar sonra telefon geldi, Çubuk Beli rampasını çıkarken araç radyatör patlatmış, yolda kalmışlar, bir sürü çekici parası verip öyle gitmişler Sakarya'ya. Şimdi bu arkadaşlar dava açsaydı ne olurdu, ben yine ''çakal'' sıfatı yer miydim? Yani uzun lafın kısası bu ikinci el (hatta son zamanlarda sıfır bile) alım-satım olayları iki ucu boklu değnek.
aslinda bu durumda noter satisinda bunlari ilave ettirmek gerektigini düsünüyorum. yasal olarak sizi yanlis yönlendirmem yanlis olur. Avukat degilim hakim degilim. Birine danismakta fayda var
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:37 ----------
Genel bir aciklama
Motoru ne zaman nerde teslim edicegim ve kac para geri alicagimi bilmiyorum. daha bu konuda bir tebligat yapilmadi
bira zaman, onlarda belli olucagini düsünüyorum
su anda motorda 6-7 bin liralik masraf + 1,5 seneden beri yattigindan dolayi lastik akü gibi ekliklikleri var
yani kabaca 10 bin lira
10 bin lira zarara ugramaktansa bu zarai minimuma indirgencegi kesin
Geçmiş olsun
En önemli konuyu atlamişsiniz,
Siz o tarihte aldiğiniz motosikleti, piyasadaki sorunsuz ayni model ayni km ayni kondisyonda olan ürün değerinde mi aldiniz?
Yoksa 5-10 bin tl altina bir fiyattan mi aldiniz?