Mt07 Eksantrik sesi ?

Selamlar ,
Arkadaşlar belki bilirsiniz mt serisinde eksantrik normalde dahi biraz şıkırtı yaparak çalışıyor,fakat benim motorumda ses aldığım zamana göre daha fazla duyulmaya başladığını düşünüyorum su an 35 bin km de.

Gelen şıkırtı sesin normal mi yada eksantriğin değişim zamanı mı geldi ayırt etmenin bi yolu var mıdır?

zaten o civarlarda motosikletin egzantrik zinciri ömrünü doldurmaya başlıyor. en sağlıklısı direk gergi ve zincir değişimi bence.

Zincirli motorlarda bildiğim kadarıyla motor ömrü boyunca zincir değişmiyor zincir gergisi bozulmuş olabilir.

bende 30bin de kontrole gidicek diye hatırlıyorum.bir servise gözükün zamanı gelmiş azcıkta geçmiş

Selamlar ,
Arkadaşlar belki bilirsiniz mt serisinde eksantrik normalde dahi biraz şıkırtı yaparak çalışıyor,fakat benim motorumda ses aldığım zamana göre daha fazla duyulmaya başladığını düşünüyorum su an 35 bin km de.

Gelen şıkırtı sesin normal mi yada eksantriğin değişim zamanı mı geldi ayırt etmenin bi yolu var mıdır?

cp2 bloğunda normal egzantirik şıkırtısı. biraz şansa hatta, kimi 7 lerde fabrika çıkıştan itibaren şıkırtılı çalışıyor. sakın kurcalattırma.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:58 ----------

zaten o civarlarda motosikletin egzantrik zinciri ömrünü doldurmaya başlıyor. en sağlıklısı direk gergi ve zincir değişimi bence.

yok daha neler :)))

cp2 bloğunda normal egzantirik şıkırtısı. biraz şansa hatta, kimi 7 lerde fabrika çıkıştan itibaren şıkırtılı çalışıyor. sakın kurcalattırma.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:58 ----------

yok daha neler :)))

Yarın tamirciye, zamanım olursa bir de servise göstereceğim bakalım MT 07 nin standart şıkırtısı mı yoksa zamanı mı geldi diye ben emin olamıyorum çünkü aldığım zamandan daha çok ses yapıyor

Yok artık 35k da eksantrik zincirine bir şey olmaz. 20k dan 74k civarlarına kadar yazılımlı kullanıldı hiç bir sorun olmadı. Hornet 900 aldım 110k civarlarında orijinal zincir duruyordu üzerinde

Benim aldığım eğitime ve iş disiplinine göre parça iyi gözükse bile servis zamanı gelince (veya şüphe duyulduğu zaman kontrol neticesinde gerekli görülürse) değişir veya yetkili bir yerde tamir edilir bu olası sorunların büyümeden çok çok öncesinde önüne geçmeye yarar. Sık bakım biraz cebe bakımsızlık ise hem cana hem mala hemde cebe daha fazla zarar verir.

Son düzenleme:
35000 de eksantrik zincirini yiyen motoru çöpe atın. Kontrolden bahsetmiyorum gergisi vs kontrol edilir. Ancak değişim isteyen motor da mühendislik, malzeme kalitesi vs sorun vardır. Kayış mı bu zırt pırt değişecek

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
koskoca yamaha mt 30000 km de ekzantrik için kontrole mi gider... 35.000 de zincir mi değişir... :farao: :sunny:
çin malı mı bu...
öyle birşey varsa kimse almasın bu motoru haaa... :farao: :farao:

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:09 ----------

35000 de eksantrik zincirini yiyen motoru çöpe atın. Kontrolden bahsetmiyorum gergisi vs kontrol edilir. Ancak değişim isteyen motor da mühendislik, malzeme kalitesi vs sorun vardır. Kayış mı bu zırt pırt değişecek

ben de bunu yazıyordum haaa...
108.000 km de suzuki bandit sattım.. orjinal zinciri duruyordu... hala ses mes yoktu...
şimdiki suzukim de 69.000 km de... hala canavar gibi.. ses mes yok... :rendeer:

Bu gün güvendiğim bi motorcuya gösterdim egzantrik zincirin biraz ses yapmaya başlamış acil bi durum yok ,gergide de bi sorun yok istersen sadece zincirini değiştirebiliriz böylikle gerginin ömrü de uzamış olur dedi.

motor baya hor kullanılmış o kilometrede zincir değişimi biraz ilginç

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar