Mondial Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Grenajlar

Tekrar hatırlatmakta fayda olduğunu düşündüğüm bir konu var. Şu grenaj işine girmeyi düşünüyorum. Elimde malzeme var nikelajlı depo önü ve depo altı grenajların üretimine başlamayı düşünüyorum. Gerekli olan tüm malzemeler mevcut. İsteyen olursa aramızda Bi liste yapalım ayrı ayrı dönüş oluyorum ve maalesef işlerimden dolayı ilgilenemiyorum. Komple takımı 300 TL gibi Bi ücret belirledik ama ufak Bi sıkıntı var kromaj olayı biraz sıkıntılı. Sordum soruşturdum nikelaj için çok fazla para istiyorlar bu işi yapan ustalar. Toplu yaparsak az Bi indirim yaparak emeğimizin karşılığında 20-30 TL Bi kar ile bu grenaj sıkıntısından kurtuluruz diye düşünüyorum. Sizlerden de bu konuda Bi fikir edinmek isterim.

Merhabalar. Elimde bir mct 250 kelle motor var. buna tesisat çekmek istiyorum. başka bir projede kullanacağım motoru. mondial resmi sayfasından iletişime geçtim firma ile kullanım klavuzu için, gönderdiler ama klavuzda ki diagram okunmuyor. bu konuda yardımcı olacak birisi var ise sevinirim.

kullanım klavuzunu linke yükledim. şimdiden teşekkürler.
https://dosya.co/2tpoqexhpv5u/_05_Kullanma_Kılavuzu_250MCT.pdf.html

Merhabalar. Elimde bir mct 250 kelle motor var. buna tesisat çekmek istiyorum. başka bir projede kullanacağım motoru. mondial resmi sayfasından iletişime geçtim firma ile kullanım klavuzu için, gönderdiler ama klavuzda ki diagram okunmuyor. bu konuda yardımcı olacak birisi var ise sevinirim.

kullanım klavuzunu linke yükledim. şimdiden teşekkürler.
https://dosya.co/2tpoqexhpv5u/_05_Kullanma_Kılavuzu_250MCT.pdf.html

Merhaba. Ben elektrik diyagramina ihtiyac duydugumda Honda Rebel'inkine bakmistim, ancak ben lamba sistemiyle ilgili baktigimdan diger kisimlarda da dogru mu bilmiyorum. Semanin linki.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Arkadaşlar selam, elimde bu motorun bloğuna sahip bir motosiklet var, emme manifoldu üzerindeki hava girişi ne işe yarıyor? Bu açıkta olduğu için motor alt devirde gaz yemiyor. Bilenlerin cevaplarını bekliyorum.

mct-manifold.png

Motosikleti
XV250 - FZ6
virago 250'nin aynısı olduğu için ne işe yaradığını şöyle anlatayım:
motorun benzin pompası vakumla çalışıyor, o vakum da emme manifolduna bağlı bir borudan geliyor.
O delikler direk olarak motorun benzin musluğuna bağlanıyor, karbüratöre benzin pompalayabilmek için.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
virago 250'nin aynısı olduğu için ne işe yaradığını şöyle anlatayım:
motorun benzin pompası vakumla çalışıyor, o vakum da emme manifolduna bağlı bir borudan geliyor.
O delikler direk olarak motorun benzin musluğuna bağlanıyor, karbüratöre benzin pompalayabilmek için.

Teşekkür ederim benim motorumda benzin pompası yok, klasik usul hortum karbratöre giriyor. Dün yaptığım kontrolde elimle kapadığımda çok rahat çalıştı ve gaz yedi fakat sonrasında akü bittiği için işin devamını getiremedim.

Karbratör üzerinde vakum hortumu girişi var mıdır acaba bilgisi olan var mı?

Merhaba arkadaşlar.

Ankara'da yaşıyorum. 35 yaşındayım.Yaklaşık 1 ay önce mct250 motosiklet aldım. Kısa süreli köy ve ilçe arası 250cc scooter kullanımını saymazsam ilk vitesli motorum. Uzun yıllardır motosiklet sahibi olmak istiyordum, denk geldi çok uygun bir fiyata motosikleti aldım. İyi ki yaş 35 olunca almışım. Uzun yıllardır araç ve kamyon kullanınca, trafiğin dinamiklerine nispeten hakimim diyebilirim ben tecrübeliyim demem en tecrübeli sürücüler maalesef mezarda, dikkatli sürücüyüm dersem daha doğru olur ama 20li yaşlarda motosiklet sahibi olsaydım durum çok farklı olurdu 2 tekere binince anlıyor insan. Satan arkadaş da motorun muayesini yeni yaptırmış ve sonraki muayeneye daha 21 ay var. Henüz motosiklet ehliyetim de yok ama kursa yazılacağım. Almışken de direkt A sınıfı ehliyet almak istiyorum. Şimdilik geceleri evin hemen arkasında bulunan pazar yerinde kullanıp tecrübe kazanmaya çalışıyorum. 1 kere devriye atan polisler geldi direkt durumu izah ettim, öğreniyorum trafikte de değilim dedim sonuçta trafiğe açık alan sayılmaz onlar da sağ olsunlar anlayışla karşıladı.

Genel olarak aldığım motosikletten bahsedecek olursam kozmetik durumu çok iyi sayılmazdı, grenajları kırıktı yenilerini aldım ama henüz takamadım. Akü yatağına daha yüksek amperli akü sığdırmak için işlem yapmışlar eski aküyü ve akü yatağını orijinalleri ile değiştirdim. Elcikler, kumandalar, debriyaj ve fren kütükleri, ön fren borusu falan çok iyi durumda değildi yenilerini aldım vakit buldukça garajda değişimlerini yapıyorum. Yan sehpa müşürünü iptal etmişler onu düzelttim arka fren müşür yayını bile değiştirdim. Depoda hafif bir göçük vardı dururken yan yatıp kaldırımın köşesine vurduğunu düşündüğüm bir göçük var onu da çekip düzeltirim fırsat bulunca. Çürük pas yok, arabadan alışkanlık tramer kaydına baktım trameri de yok ama eski sahipleri şaseyi ve maşayı antrasit rengine boyamaya çalışmışlar :) Benim hedefim mat siyah ama ruhsatta gri yazıyor.

Evin araçlarını servise ya da sanayiye götürmem, yağ bakımı olsun ağır bakım olsun mekânik ya da elektronik arıza olsun, kaporta boya dahil araba ile ilgili her işlemi kendim yaparım. Elimde bilgisayarlı arıza tespit cihazı dahi herşey var. Elimden bu tip işler meslek icabı gelir ustaya işçilik vermek yerine yıllar içinde atölye açacak kıvamda alet birikti, bu yüzden motosiklet tamiri konusunu da rahatça hallederim. Motor bu arada tek marşta çalışıyor ancak tek karbüratöre çevrilmiş. Karbüratörün üzerinde PZ30 yazıyordu. İyi midir bilemedim. Soğukken tek marşta motor çalışıyor ama biraz çalışıp bazen stop ediyor buji kaynaklı olduğunu düşünüyorum hiç açıp bakmadım ama bujileri de değiştireceğim. Yağını da değiştirdim, eski yağın içinden metal parçası metal tozu falan çıkmadı yağ yakma duman atma olayları yok kilometresi de herhalde 26 bin olması lazım. Şöyle bir göz gezdirdim motorun üst külbürtör kapağı açılmış sadece. Muhtemelen sente ayarını yaptılar. Belki ilerleyen zamanlarda motoru rektefiye yaparım bilmiyorum. Şimdilik bu kadar, performansından memnunum, daha iyi durumdaki bir mct250 ile kıyas yapamıyorum ama bunun kalkışı arabaya göre çok farklı.

Elektrik tesisatı da çok iyi durumda değil bazı kablolarda kesikler var onları da muhtemelen kendim yapacağım.

Vites boş ışığı ve depo ışığı yanmıyor, elektrikçi arkadaş sinyali vites boş kablosuna bağlamış sinyal verince vites boş ışığı yanıp sönüyor :)

Şimdilik bu kadar, tekrardan merhaba :)

Motosikleti
Mt 07 Mct 250
Arkadaşlar selam, elimde bu motorun bloğuna sahip bir motosiklet var, emme manifoldu üzerindeki hava girişi ne işe yarıyor? Bu açıkta olduğu için motor alt devirde gaz yemiyor. Bilenlerin cevaplarını bekliyorum.

mct-manifold.png
EGR sisteminin girişidir çoğu arkadaş bilmiyor egzozdan çıkan 2 tane hortum var sağ tarafda egr var egrden manifolda bağlanıyor yani egzoz dumanının bi kısmını pistona geri gönderiyor orayı tıka egzozun ordaki 2 deliğe göre somunlu kaynak yap geri çıkarabilecek şekilde muaneye gireceğin zaman sistemi geri bağla

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar