Buji ateşleme problemi

Merhaba. Kuba 50 cc motosiklet sahibiyim. Gectigimiz hafta sürüşüm esnasinda yagmura yakalanmıştım. Sorunsuz bir şekilde sürüsümü tamamlamistim.
2 gun sonrasinda hem el hem ayak marşıyla motosikleti calistiramadim. Atesleme yapmiyordu.
Aksaminda bujiyi söktüm ustundeki karartiyi sildim temizledim. Sonrasinda direk calisti.
Birkac gun sonrasinda ( bu sabah) zar zor calistirarak işe gittim.
Akşam iş çıkışı nem artmis yeni yeni yagmur baslamisti. Ancak brandasini germistim sabahtan motorun. Islanma durumu soz konusu deil yani.
Motoru calistiramadim yine atesleme yapmadı.
Sorun sadece bujiylemi alakalidir. Birde nem yagmur dogrudan etkiliyor heralde. Ne yapmaliyim bu durumda.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba. Kuba 50 cc motosiklet sahibiyim. Gectigimiz hafta sürüşüm esnasinda yagmura yakalanmıştım. Sorunsuz bir şekilde sürüsümü tamamlamistim.
2 gun sonrasinda hem el hem ayak marşıyla motosikleti calistiramadim. Atesleme yapmiyordu.
Aksaminda bujiyi söktüm ustundeki karartiyi sildim temizledim. Sonrasinda direk calisti.
Akşam iş çıkışı nem artmis yeni yeni yagmur baslamisti. Ancak brandasini germistim sabahtan motorun. Islanma durumu soz konusu deil yani.
Sorun sadece bujiylemi alakalidir. Birde nem yagmur dogrudan etkiliyor heralde. Ne yapmaliyim bu durumda.
Karbüratör ayarı ne durumda çiğ yakıt atıp buji kirletiyor olabilir birde buji kablosunun oraya su geliyorda oradanda sıkıntı yapıyor olabilir

Benzer sıkıntı bende de var takipteyim..

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Hocam ıslanma yokken ateşleme kesiyorsa buji bağlantı yerlerini kontrol edin. Buji kablosunun bağlandığı yerde, ismini hatırlamıyorum, temassızlık olabilir.

karbüratör de ayarsız olabilir .emin değilim ondan . ama bujiyi söktüğümde fazlasıyla kararmış vaziyette. dediğiniz gibi çiğ yakıt kaynaklı olabilir . buji kablosunu bir elden geçireyim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------

oralarıda silmiştim aslında . sıkı bir şekilde geçirdim.

Bujinin fotoğrafını atar mısınız? Motorunuzda duman atma var mı?

Bir de bobin fişlerini kontrol edin, kırılmış olabilirler.

kablodan ateş geliyor mu test et . iyi bir bujiyle değiştir 3 tırnaklı kırmızı çin malı buji var bulursan bundan yavsiye ederim

Silip takınca çalışıyordu .ama bugun gene çalıştıramadım. buji almayı düşünüyorum şimdi.
bujide kıvılcam var şase yaptırıp denedim.

WhatsApp-Image-2021-03-17-at-17.27.59.jpeg

Son düzenleme:
Ortadaki fincan kısmının beyaz olması lazım. Sizde baya kararmış. Bir de buji piposunu kontrol edebilirsiniz. Belki içine su kaçıyordur.

Arkadaşlar. Bujiyi degistirdikten sonra dünden bu yana sorun yasamadim. Problemin En buyuk etkeni bujiymis. Tetikleyen yan etkenlerde olabilir tabi. Herkese teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar