Bozuk sübap ayarı motosikleti stop ettirir mi?

Sanırım henüz motor soğukken çektin jikle devrede mi , videodaki sesi motor rölantiden daha yukarda çalışıyor gibi , yinede bana subaplar sesli çalışıyormuş gibi gelmedi , yani klasik subap şakırtısı duymadım , ses varsada video kaydından farkedememiş olabiliriz , yarın ustasına götür dinlet mutlaka , egzozda aşırı patırdama duyuyorsan önce buji ve kablosunu vede buji piposunu da kontrol ettir , egzozun içi çürümüşde olabilir..

Bu motor karbüratörlümü ? hava ayarı bozulmuş , karbüratör bağlantı contaları aşınmış ise bahsettiğin şekilde stop eder tekler vs.

Son düzenleme:
Sanırım henüz motor soğukken çektin jikle devrede mi , videodaki sesi motor rölantiden daha yukarda çalışıyor gibi , yinede bana subaplar sesli çalışıyormuş gibi gelmedi , yani klasik subap şakırtısı duymadım , ses varsada video kaydından farkedememiş olabiliriz , yarın ustasına götür dinlet mutlaka , egzozda aşırı patırdama duyuyorsan önce buji ve kablosunu vede buji piposunu da kontrol ettir , egzozun içi çürümüşde olabilir..

Bu motor karbüratörlümü ? hava ayarı bozulmuş , karbüratör bağlantı contaları aşınmış ise bahsettiğin şekilde stop eder tekler vs.

enjeksiyonlu hocam

enjeksiyonlu hocam

enjeksiyonlu ise büyük ihtimalle kelebek boğazı kirlenmiş yada kelebek potansiyometre (tps) bozulmuş olabilir , TPS nin çalışma akımı miliamper seviyesinde olduğu için soketinde biraz oksitlenme olsa arıza veriyor , sadece contact cleaner sıkıp sorun varsa giderilebilir..ufak cc ye genelde rölanti regülatörü takmıyorlar , yukarda yazdığımız sebeplerden rölanti çok düşmüş ise gaz kelebeği üzerinde ayar vidası vardır 1200 d/d ya ayarlamak gerekebilir..

Bizde 80 cc Kuba var , özellikle dik rampa çıkıp gazı bırakınca stop etmeye başladı geçen haftalarda , orasına burasına bakarken hiçbirşey bulamadım zira bujisi filtresi kayışı bagası vs kendim yazın değiştirdim , benzini boşalttım diğer motordan çektiğim benzini koydum birşey değişmedi , subaplarda ses falan yok , çekişi gidişi normal patırdama vs hiçbir anormallik yok sadece rampanın sonunda yavaşlayınca stop ediyor ve iki yada üçüncü marşda tekrar çalışıyor , biraz video izledim ve subap ayarına bakmaya karar verdim , ayarlarıda aşırı sıkı veya gevşek değildi ama özellikle egzozu elle biraz daha gevşettim ve stop etme sorunu ilk denemede gitti , sanırım rampada aşırı ısınan egzoz subapı uzayıp açık kalıyor ve kompresyon kaçırıyor , yazın sıcaklarda yapmayıp kışın yapması ilginç geldi , ya yanma odasında aşırı karbon birikti yada Çin malı ucuz motorun cilvesi :)

Tabiki yapar. Ayrıca şimli subap ayarlanmaz diye bişey yok, aradaki subap boşluğu şim kalınlığıyla ayarlanır, gayet de bozulabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar