Haklı oldukları yerler var yazı mı okudunuz mu üstteki?
Evet okudum, hakli oldugu yer var ki o da sadece 1 tane filan, ayna konusu. Daha once de yazmis olabilirim. Aynalardaki kor nokta sorununu cozmek icin herkes minik kor nokta aynalarindan takiyor, ben de taktim ama kullanamadim, beceremedim, sevmedim.
Diger konular konusunda arkadasin yanli oldugunu dusunuyorum. Kendim kullandigim icin yapayim yorumlarimi. Aslinda yapmak istemiyorum fanboy zannedilecegim yazinca simdi.
- Herkes usta, herkes muhendis. 2018 yilinda cikmis bir scooterda radyator yanlis yerde olsa, 2019'da yeri degistirilmez mi mesela?
- Paslanan bir parcam yok bildigim kadariyla, o kadar da dikkatli bakmiyor da olabilirim tabii.
- Karsilastirilan modeller / agirliklari / aerodinamisi / kullanim sartlari yok, yakit tuketimi bastan hatali bir arguman.
- Balans/titreme sorunlari 2018 modellerinde sikayet edilen bir konu idi, lastik degisimi ile (belki lastik degisimi sonrasi balans ayarlari ile) duzeliyormus. 2019 modellerinde hic duymadim.
- Neyi karsilastiriyoruz? Xmax ile Forza hizlanmasini mi? Hizlansin hangisi daha hizli hizlanacak ise, sirf bu yuzden satin almayin denir mi? Diyen almasin. Adamlar drag icin scooter yapmamislar, sehir ici icin yapmislar.
- 5500km oldu benimkinde, cukura girip cikinca ses yapiyor tikirdiyor, ama motor sesi duymadim hic. Hareket eden bir mekanizmadan bahsediyoruz, yolda kullanirken dugme ile acma nimetini kullanirken ses cikarmiyoruz ama ? Bir de ulke sartlarina uyumsuz ne demek ? Neymis bizim ulke sartlarimiz elektrikli siperlik icin?
- Hangi laboratuara soktunuz hangi sonuclari aldiniz bu parcalar icin ? Lastik? Pirelli Diablo Scooter geliyor uzerinde, daha ne gelecekti ??
- Maliyetten kacmak su an her ureticinin yaptigi sey, adam parasiz ulkelere satmak istiyor. Kawasaki ya da BMW scooter kac tane var ulkede? Kacimiz alabiliriz?
- Korozyon vs saklama/kullanma kosullarina gore degisir.
- Flasor arizasina denk gelmedim ama sol aynam sallaniyor evet, servis 1-2 saatte duzeltiriz dedi. Kor ayna konusunda hak veriyorum, cok fena.
- Hic sorun yasayan duymadim.
- IronMax ile karsilastirinca evet hak veriyorum, sele kalitesiz.
- Istatistiklerinizi merak ediyorum, kim niye el degistirmis.
Henuz 2 yillik yeni bir motosiklet surucusuyum, 6 aydir da Forza kullaniyorum, yukaridaki yorumlari yapmaya bile cekindim acikcasi. Simdiye kadar aldigim hic bir urunu "alin/almayin" diye bir kefeye koymuyorum. Begendigim yonleri de oluyor begenmedigim yonleri de.
* Bu arada cok kotu yazmisim, bir suru devrik cumle olmus. Kusura bakmayin.