- Konu Yazar
Arladaşlar uzun süreden beri bir motor arayışındayım ve malumunuz ehliyet hacim sorunsalı yüzünden 125 lik bakmaya çalışıyorum. Bazen kafamdan er5 veya fz 600 almak gibi çılgınca düşünceler geçiyor fakat ehliyet olmadığı için biraz sıkıntı olacak gibime geliyor çünkü daha geçen pazartesi bir dallamanın önüme atlaması sonucu vurup maşaları çamurluğu jantı elime aldıktan sonra dedim acaba fz 600 ile yapsam bu kazayı nasıl bir hesap çıkardı.Bende birşey yok bu arada. Şimdi asıl konumuza dönelim aşağıya motorları ve bana göre nedenlerini yazdım yaş 16 bence her tarz gider yeterki sende o ruhu taşı.
Regal Raptor DD 125 E
Motor 125 cc 2 silindir 2009 model km önemsiz
Artıları: 2 silindir bunun üstüne regal raptor dd 250 e bloğu atılacak.
Egzozlar açılacak.
Custom yapılacak.
Babam çok beğeniyor chopper cruiser tarzı motorları.
Eksileri: 30 kuruş kadar yakacak.
Eski çinli.
Yolda bırakabilir, soğukken çalışmayabilir, uzun yolda sıkıntı çıkarabilir
Yani sadece sesi ve şekli var kullanışlı değil.
Rx1 Evo
Motor 125 cc 2019 veya 2020 model km 5 bin ile 10 bin arasında değişiyor
Artıları: Çantaları kask falanda alıyo çok önemli bir faktör.
Yeni.
Cbs fren sistemi var.
Ne kadar enduro commuter olsada şekli de var onroad dışı da kullanılır.
Cc yükseltilebilir.
Enjeksiyonlu.
Eksileri: Motor gövdeye göre küçük kalmış. Ama cc kitleri ve bi kac düzenleme ile hava filtresi düzenli zincir bakımı ve yağı belli aralıklarla değiştirme ile goderilir.
EN BÜYÜK EKSİSİ 5 VİTESSSSSSS. İnsan merak ediyo ya kardeşim enfes bi motor yapmışsın şunun motorunu bi zayıf yapma motoru zayıf yapıyo 5 vites koyuyo o yüzden ama bence adamlar direk cg drift motorunu biraz modifike etmisler cok asgari anlamda modifike o yuzden sanzima ellememisler.
Yani Motor çok çok güzel hatta çok düşündüm ama duke 125 olduğu için biraz caydım ama gönlüm ve aklım hala rx1 de.
Ktm Duke 125
Motor 125 cc bg ve tork bakımından nispeten yeterli 2013 veya 2014 model km 30 50 bin arası
Artıları: ABS VAR.
Stunta uygun ama gerek yok yanına cross alıcam.
Biraz daha sportif ve lüks kalıyor diyerleri yanında.
Eksileri: Çanta yok olsada uyum sağlamaz.
Bassanda gitmez yani gidiyo diye tercih edilirdi ama oda yok.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar dostlar. Sırala derseniz Rx1 Duke Regal olarak sıralarım
Fiyatlara gelecek olursak Rx1 17500 e denk geliyo cc yükseltme ile. Duke 15500.Regal 15 e full motor swaplama artı custom ile.
Mobilden yazdım imla hatası olursa kusura bakmayın. Tüm büyüklerime küçüklerime teşekkür ediyorum verecekleri cevaplar için.
Regal Raptor DD 125 E
Motor 125 cc 2 silindir 2009 model km önemsiz
Artıları: 2 silindir bunun üstüne regal raptor dd 250 e bloğu atılacak.
Egzozlar açılacak.
Custom yapılacak.
Babam çok beğeniyor chopper cruiser tarzı motorları.
Eksileri: 30 kuruş kadar yakacak.
Eski çinli.
Yolda bırakabilir, soğukken çalışmayabilir, uzun yolda sıkıntı çıkarabilir
Yani sadece sesi ve şekli var kullanışlı değil.
Rx1 Evo
Motor 125 cc 2019 veya 2020 model km 5 bin ile 10 bin arasında değişiyor
Artıları: Çantaları kask falanda alıyo çok önemli bir faktör.
Yeni.
Cbs fren sistemi var.
Ne kadar enduro commuter olsada şekli de var onroad dışı da kullanılır.
Cc yükseltilebilir.
Enjeksiyonlu.
Eksileri: Motor gövdeye göre küçük kalmış. Ama cc kitleri ve bi kac düzenleme ile hava filtresi düzenli zincir bakımı ve yağı belli aralıklarla değiştirme ile goderilir.
EN BÜYÜK EKSİSİ 5 VİTESSSSSSS. İnsan merak ediyo ya kardeşim enfes bi motor yapmışsın şunun motorunu bi zayıf yapma motoru zayıf yapıyo 5 vites koyuyo o yüzden ama bence adamlar direk cg drift motorunu biraz modifike etmisler cok asgari anlamda modifike o yuzden sanzima ellememisler.
Yani Motor çok çok güzel hatta çok düşündüm ama duke 125 olduğu için biraz caydım ama gönlüm ve aklım hala rx1 de.
Ktm Duke 125
Motor 125 cc bg ve tork bakımından nispeten yeterli 2013 veya 2014 model km 30 50 bin arası
Artıları: ABS VAR.
Stunta uygun ama gerek yok yanına cross alıcam.
Biraz daha sportif ve lüks kalıyor diyerleri yanında.
Eksileri: Çanta yok olsada uyum sağlamaz.
Bassanda gitmez yani gidiyo diye tercih edilirdi ama oda yok.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar dostlar. Sırala derseniz Rx1 Duke Regal olarak sıralarım
Fiyatlara gelecek olursak Rx1 17500 e denk geliyo cc yükseltme ile. Duke 15500.Regal 15 e full motor swaplama artı custom ile.
Mobilden yazdım imla hatası olursa kusura bakmayın. Tüm büyüklerime küçüklerime teşekkür ediyorum verecekleri cevaplar için.