Ses değişimi sıkıntı gösterir mi?

Biliyorum başınızı ağrıttım ama motorda debriyaja basınca vurultu kesiliyor debriyajtan elimi çekince vurultu varmış gibi geliyor.Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
https://youtu.be/lY3ZWLD6-TA

debriyaja basınca azda olsa krank yükten kurtuluyor ses o yüzden azalır lakin o gelen ses krank sesi olabilir , ilerleyen zamanlarda ses artarsa krank değişebilir

Ustam demeyin öyle kalbime iniyor.Foruma debriyaja basmadan video atmıştım orda herkes ses normal diyordu.Bugün debriyaja bi basıyım sesine bakıyım dedim çok da anlamadığım için buraya atayım dedim.

Debriyaj tas sesi bu. Büyük küçük her motorda bu ses az yada çok vardır. Sıfır aldığım R25'de de vardı.

Motora zarar verir mi bu peki yaptırtmam mı gerekiyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------

Krank falan değil dimi ustam motorda sıkıntı yok yani?

Dostum zaten ilerleyen zamanlarda artarsa krank olabilir anlamında yazdım, bana sorarsanız birçok tas sesi duydum ve tamirini gerceklestirdim debriyaj tas sesi daha ince olur, zamanla arıza daha net anlaşılır

Siz bu sese yüksek ihtimal krank sesi diyorsunuz yani doğru mu?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Senin motosikletin normal hiç birşeyi yok debriyaja basınca motor yükten kurtulduğu için sesi değişiyor motoru hiç elletme yoksa pişman olursun yine bahsettiği gibi tanıdığımda mt-125 var oda aynı bu şekilde tıkırtılı çalışıyor gönlün rahat olsun. Tescillemek istersende mt-125 veya r-125 bul seslerini karşılaştır ikisininde aynı olduğunu görüceksin, senin motosikletin yanlış hatırlamıyorsam 13-14 bin km arasındaydı o kadar kmdede krank yiyebilceğini sannetmiyorum. Kısacası motosiklette hiç bir problem yok gönlün rahat olsun anlamayan ustaya gidip bu sesleri söylersen sıkıntılı diyip başına bir sürü masraf açar ve eski hali gibi olmaz sahip olduğun motosikletten soğursun gönlün rahat olsun :D.

Ustam sana katılıyorum acaba km sini ger çekip mi bana sattılar ki diye düşündüm ama internetten kontrollerini de yapmıştım muayene kilometrelerine falan bakmıştım aldığım kişi sahil güvenlikçiydi zaten motor süremiyordu o ama yine de insanın aklına takılıyor bir de ilk motor olunca ayrı bi heves oluyor

Ustam sana katılıyorum acaba km sini ger çekip mi bana sattılar ki diye düşündüm ama internetten kontrollerini de yapmıştım muayene kilometrelerine falan bakmıştım aldığım kişi sahil güvenlikçiydi zaten motor süremiyordu o ama yine de insanın aklına takılıyor bir de ilk motor olunca ayrı bi heves oluyor
Eğer motosiklette sürekli kullanılan elcik ayaklık gibi yerlerin durumu yeni gibi ise büyük ihtimal oynanmamıştır zaten internetten ve muayneden kontrollerini yapmışsın o yüzden hiç dert etmenede gerek yok. İlk motorun, belki kendinden fazla değer veriyorsundur :DD, Rabbim kazasız belasız sürüşler nasip eylesin.

Elciklerin durumu pek iyi değil aşınma yok ama motor yan yattığı için elcikler uç kısımları kahverengi gibi

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------

Amin hepimize kaza bela göstermesin inşallah.

Krank sesi. Daha yeni yaptırdım ordan biliyorum, tas sesi daha cılız çıkar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
otomobillerde de aynı olay var çok normal :)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
debriyaj tası, büyük bir problem değil, ilerlerse somununu sıktırmak gerekir.

Evet bu ses değişimi normal omu anladım kafama takılan debriyaja bastığımda ses normal debriyajtan elimi çektiğimde garip bir ses geliyor gibi oldu o yüzden sormuştum

Buradaki yorumlar muhtemelen kafanı daha da karıştırmıştır en iyisi yetkili servise götür bir baktır onlarda normal olduğunu söyleyecek bir servise teyit ettir için rahat olsun.

Kışın aynısını bende yaşamıştım ısınınca geçiyordu ama. Isındıktan sonra tekrar denesene bi ses gelecek mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar