Sanıyorum VOLTA nam fabrikanın ürünü. İTÜ mezunu iki TÜRK mühendisin ülkem ile ilgili kurduğu hayallerin , önce ufacık şeyler ile başladıktan
sonra bu gün ikisi Türkiye 'de ,diğeri Çin 'de , 3 ayrı fabrika şekline dönüşmesi. Günde 10 lu rakamlardaki tek model üretimden, bu gün 1000 - 1200
adetlere bir sürü farklı modele ulaşılmış olması. Sizleri bilmiyorum amma ben bu arkadaşlarla gurur duyuyorum. Ayrıca İTÜ ve ODTÜ dışında ,aynı
kalite ve kapasitede mühendis yetiştirebilen başka ÜNİ ler var da benim mi haberim yok Ha bunu yazarken diğer ÜNİ lerden mezun mühendisleri pasif, beceriksiz görüyor anlamı çıkarılmasın. Lakin İTÜ ve ODTÜ nün yeri her zaman farklı. Az önce TV haberlerinde yine Türk girişimciler tarafından geliştirilmekte olan YERLİ elektrikli TRAKTÖRÜ gösterdiler . Şarj süresi süper; 30 dakika. Sürücünün yanına spiker oturdu ,
birlikte hafif araziye falan girdiler. Sürücü sanıyorum o fabrikanın yetkililerinden biriydi. Pek çok sipariş alındığını, 2021 yaz ortaları
gibi seri üretime geçeceklerini aktardı. Sizlerin de en az benim kadar sevindiğinizi varsayıyorum. Beyler lütfen şu komplekslerimizden kurtulalım artık. Kendi kruvazörünü kendisi yapan, kendi İHA ve SİHA sını kendisi üretip dünyaya kabul ettirebilen bir TÜRKİYE 'den
bahsediyorum. Salıncakla, pardon yanlış oldu, sağlıcakla kalınız efendim. Hörmetlerimizle.