Kolay döndüğü kısımlarda subaplar açılıyor içeride sıkıştırma olmadığı için de kolay dönüyor. 0.5 değer biraz sıkı degil mi ? Driftte sonuçta cg tabanlı bir motor cg de 0.10 emme-egzoz iyi verim alıyorum tabi standart egzantrikte. Üst devirlerde nasıl ? Son hızda düşme varsa subaplar sıkıdır dikkat et subap kesme
Yasak olduğu için hemen 100 metre gidip geldim bir sorun yoktu. Üst devirleri de denerim yarın. Bir çok yerde bu değerleri buldum. Genel olarak 150cc motorlarda 0.06 ve 0.08 demişler. 0.05i biraz gevşek ayarladım yani 0.06 gibi düşünebiliriz. Olmadı elimde sentil çakısı var. Subap ayarı yap babam yap sıkıntı yok.

Elinde alet edevat olup ustaya mahküm olmayınca insan çok mutlu oluyor.
https://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/174630-mondial-125-mh-drift-subap-ayari.html Burda arkadaş 0.06 ve 0.08 demiş.
https://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/143412-subap-ayari-2.html Burda arkadaş servisle ve mondiale sormuş. 0.05 ve 0.07 cevabını almış.
Memnun kalmazsam dediğiniz gibi denerim ama benim bildiğim egzoz subapı biraz daha fazla olması lazım daha çok ısıya maruz kaldığı için. Cbf için değerler 0.08 emme 0.12 egzoz. O ayar da mantıklı geldi. Gidişata göre deneyeceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:12 ----------
Kanka camı açmayı deneme bile. Çok kuvvetli bir şey ile yapıştırmışlar direk kırılıyor. Ben daha önce denemiştim. O su 1-2 gün çıkar.
Ayrıca ampül patlatma bizim driftlerde çok olan bir şey. Yani normal diyebiliriz
Valla maket bıçağıyla denedim yok açılmıyor. ben de çok zorlamadım.
Ampül konusunda sarsıntı da çok etkiliymiş. Ben dağa taşa çıktığım için motorla normal gibi.
Motorun çoğu yerini locktiteladım. Ön arka somunları da fiberli yaptım. Her canım sıkıldığında motorla uğraşıyorum. İlla çözülecek bir yeri oluyor. Japon makina alırsam bozulmayacağı için ben neyle vakit geçireceğim onu düşünüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:17 ----------
Kolay döndüğü kısımlarda subaplar açılıyor içeride sıkıştırma olmadığı için de kolay dönüyor. 0.5 değer biraz sıkı degil mi ? Driftte sonuçta cg tabanlı bir motor cg de 0.10 emme-egzoz iyi verim alıyorum tabi standart egzantrikte. Üst devirlerde nasıl ? Son hızda düşme varsa subaplar sıkıdır dikkat et subap kesme
Bu gün biraz denedim dediğiniz gibi sıkı olmuş subaplar. Cbf150 gibi 0.08 ve 0.12ye ayarlayacağım bakalım öyle nasıl olacak. Şu driftin en sevmediğim yönü servis manuali falan yok. Hangi vidanın kaç torkla sıkılacağı yok.
Alet edevatın olmasını çok seviyorum. Şimdi ustanın birine yaptırmış olsam geri götürecektim, 2 saat kavga dövüş. Bu şekilde en azından deneye deneye işi öğreniyorum. Eğer motoru bozarsam da kendim bozmuş olurum. İlkinde tutturamadım bakalım ikincisinde yapabilecek miyim. O da olmazsa sizin dediğiniz gibi 0.10 deneyeceğim.