Arka dişliyi tutan burç lazım arkadaşlar.
Tüm yamaha servislerini aradım yok dediler
Yurt dışından gelecekmiş vs.
Hiç başına gelen oldu mu,muadil vs ayarlarız belki..
Çıkma yedek parça bakmanızı tavsiye ederim. Facebook'ta Ybr gruplarına dahil olup oradan temin edebilirsiniz.
arkadaşlar herkese merhabalar..ybr mde bugun bir sorun gördüm. biraz uzun şekilrde anlatacağım çünkü mesele biraz karışık
motosikletime karşıdan bakılınca arka tekerin çap durduğunu gördüm ve bir arkadaşıma motoru verip tam karşısına geçerek gözle kontrol ettiğimde arka teker ile ön teker tek hizada olmadığını ve çap durduklarını gördüm ve daha önce motorumla virjlara gidiğimde virajın birine rahat girerken diğer ters viraja ise sanki motor zıtmiş gibi zorlanıyordu rahatsizlik ve kaza yapacak hissi veriyordu.
bende bu sorunu iki fanklı tamirciye gidip anlattım ve ustalar baktılar bir tanesi ben yapamam dedi. diğer usta uzun uzun arka tekere baktı ve şaşenin eğilmiş olableceğini veya orta beşik in eğilmiş olacağını söyledi. hemen hemen bütün motorlarda zincir den tarafa güç aktarımı olduğu için zamanla zincir tarafına doğru tekerin çekildiğini söyledi.
tabi ben biraz ince duşunen birisi olduğum için bu sorunu kafama çok taktım . çünkü motosikleti 2015 de sıfır altım ve titizlikle kullanmaktayım ve nasıl olurdu tekerler çap gider diye içim içimi yedi. eve gelip elime metre ve kumpas aldım teker sağ sol mesafelerini jant ile şaşe arasını ve jant ile amartisorler arasını ölçüm iki farklı yerden. ölçümlerde bir taraf yaklaşık 8mm farklı idi. zincir gergi tırtıklarını kontrol ettiğimde isi bir taraf 4. çentik de iken diğr taraf 2,5 çentikde olduğunu fark ettim. daha sonra çentikleri her iki tarafı 4 e getirdim. tekrardan ölçüm yaptım ve her iki boşlukda hemen hemen eşitlenmiş oldu. lakın bu seferde zincir gerildi ve çok ses çıkarmaya başladı. bir kaç gün kullandım ve ses çk fazla olunca tekrardan kendim zincir gergi ayarından biraz boşluk yapdım her iki taraf çentik yine eşit olmak kaydıyla. zincir gergi boşluga çok güzel oldu ve ses ortadan kalkta lakin tekrar ölçüm yaptım teker boşlukları yine farklı çıkıyor yaklaşık 5 mm fark var. iyice canım sıkıldı moralim bozul bu seferde.
arkadaşlar arka tekerdeki bu sorun normal midir . sizlerin ybr lerinde de arka teker sağ sol boşluk eşit midir yoksa çap lık var mıdır. arka teker düzlük ayarını nasıl yapabilirim bilgisi olan lütfen yardımcı olsun...
55.000'i geçtik..
Ufak ufak revizyona giriyorum motosiklette.
Plaka ve ruhsatı yeniledim bu arada. Toplamda 247 Tl tutuyor ve işlemler artık noterde yapılıyor.
Daha sonra muayeneye soktum,tek seferde sıkıntısız geçti.
Akü,lastik değişimi yaptım. Metzeller M22'ler vardı depoda,taktım. Michelin ve Pirelli Dura Traction modelleri takmayacaksanız ve sakin kullanıyorsanız daha f/p lastikler takmanızı öneririm.
55,000 km kullandığım Did zincir ve orjinal dişliler artık bitme eğiliminde.
Orjinal dişli zincir setine 900 lira çektiler,sanki Super Duke kullanıyoruz
Son zamanlarda kullandığınız ve memnun kaldığınız zincir dişli seti varsa önerilerinize açığım.
Kazasız sürüşler![]()
arkadaşlar herkese merhabalar..ybr mde bugun bir sorun gördüm. biraz uzun şekilrde anlatacağım çünkü mesele biraz karışık
motosikletime karşıdan bakılınca arka tekerin çap durduğunu gördüm ve bir arkadaşıma motoru verip tam karşısına geçerek gözle kontrol ettiğimde arka teker ile ön teker tek hizada olmadığını ve çap durduklarını gördüm ve daha önce motorumla virjlara gidiğimde virajın birine rahat girerken diğer ters viraja ise sanki motor zıtmiş gibi zorlanıyordu rahatsizlik ve kaza yapacak hissi veriyordu.
bende bu sorunu iki fanklı tamirciye gidip anlattım ve ustalar baktılar bir tanesi ben yapamam dedi. diğer usta uzun uzun arka tekere baktı ve şaşenin eğilmiş olableceğini veya orta beşik in eğilmiş olacağını söyledi. hemen hemen bütün motorlarda zincir den tarafa güç aktarımı olduğu için zamanla zincir tarafına doğru tekerin çekildiğini söyledi.
tabi ben biraz ince duşunen birisi olduğum için bu sorunu kafama çok taktım . çünkü motosikleti 2015 de sıfır altım ve titizlikle kullanmaktayım ve nasıl olurdu tekerler çap gider diye içim içimi yedi. eve gelip elime metre ve kumpas aldım teker sağ sol mesafelerini jant ile şaşe arasını ve jant ile amartisorler arasını ölçüm iki farklı yerden. ölçümlerde bir taraf yaklaşık 8mm farklı idi. zincir gergi tırtıklarını kontrol ettiğimde isi bir taraf 4. çentik de iken diğr taraf 2,5 çentikde olduğunu fark ettim. daha sonra çentikleri her iki tarafı 4 e getirdim. tekrardan ölçüm yaptım ve her iki boşlukda hemen hemen eşitlenmiş oldu. lakın bu seferde zincir gerildi ve çok ses çıkarmaya başladı. bir kaç gün kullandım ve ses çk fazla olunca tekrardan kendim zincir gergi ayarından biraz boşluk yapdım her iki taraf çentik yine eşit olmak kaydıyla. zincir gergi boşluga çok güzel oldu ve ses ortadan kalkta lakin tekrar ölçüm yaptım teker boşlukları yine farklı çıkıyor yaklaşık 5 mm fark var. iyice canım sıkıldı moralim bozul bu seferde.
arkadaşlar arka tekerdeki bu sorun normal midir . sizlerin ybr lerinde de arka teker sağ sol boşluk eşit midir yoksa çap lık var mıdır. arka teker düzlük ayarını nasıl yapabilirim bilgisi olan lütfen yardımcı olsun...
zincir olarak oringsiz çekoslovak öneririm.
Selamlar,
YBR125 için internet üzerinden bazı yedek parça, sarf malzemesi vs satın alacağım.
Nereyi tavsiye edersiniz?
Hayrlı günler dilerim.
Hava filtresini kalyoncu motordan almıştım, memnunum.
Dostlar selamlar, KKTC'de yaşıyorum. Uygun fiyatlı 2015 model bir YBR 125 ESD denk geldi aldım. İki sorum olacak şimdi size:
1. Ufak tefek değişikliklere gidiyorum motorda, bunlardan biri de arka lastik. Konuda birkaç kez büyük arka lastik konuşulmuş ancak net bir cevap verilmemiş hiçbirine. Arkaya jantı değişmeden en büyük kaç takabiliyoruz? 100/90 18 takan var sorunsuz. 120 iz genişliğinde takabilir miyiz? Yoksa jant mı değişmemiz gerek? Takar isek performans kaybımız nasıl olur?
2. Motorun çekişinde gidişinde hiç problem yok ancak bazen ilk çalıştırmalarda veya düz yolda vites düşüp yavaşladığımda motor gaz yememeye boğulmaya başlıyor. Bu duruma düşerse eğer çoğunlukla kurtaramıyorum stop ediyor. Bunun dışında jikleyi hangi durumda açarsam açayım (motor soğukken-sıcakken) motor yine stop ediyor. Hava filtresi temiz, borularda çatlak yok, karbüratör hava ayarı tamam, bir tek buji çok kötü durumdaydı kurum bağlamıştı, onu şimdilik zımparalayıp temizledim şu an her yer kapalı olduğu için değişemedim.
Bu iki hususta bana fikir verebilecek olan var mı arkadaşlar?
Stop etme sorunu için karbüratörün tahliye vidasını açıp bir kaç damla akıtırsanız düzeleceğini düşünüyorum. Bir de buji gevşekse de yapıyor.

Hayırlı olsun. Benimde sattigima pişman olduğum tek motosiklet ybr dir. Güçsüzlüğü yüzünden satmıştım. Şimdiki teknik bilgim zamanında olsaydı satmazdim motorunu güçlendirip kullanırdım. Titreşimsiz,dengeli, kıvrak bambaşka bir motordu benim için
Ybr çok güzel motor ya. Titreşimsiz diyorlar o yüzden çok merak ediyorum. Hiç kullanmadım daha önce. Drift baya güçlü ama alıştıkça titreşimi daha da rahatsız ediyor.