Merhaba arkadaşlar. Sorumluluk sahibi bir motosiklet kullanıcısı olarak araştırmadan MT07'ye bulaşmak istemedim. Bir kaç sorum var cevaplayan arkadaşlar olursa sevinirim.
1 yıl kadar 250'lik kullandım. Acaba MT07'ye geçmem absürt olur mu?
Fazla gaz açıp uzayan biri değilim ancak kısa mesafede tork hoşuma gidiyor. MT07 buna uygun gözüküyor. Yüksek hızlarda durmayı sevmiyorum hem rahat olmamasından ötürü hem de yüksek hızlara çıkacağım yollarda dolaşmıyorum genelde. Benim için ara hızlanmalar önemli. 120'yi çok nadir geçerim şehir içinde. Bana uygun bir motor oldugunu nasıl anlayabilirim?
Bakımlarına ne kadar para ayırıyorsunuz? Bu hacimde bir motorum olmadıgı için masrafların ne kadar artacağını kestirmeye çalışıyorum.
Çok gözde bir motor oldugunu biliyorum. Hırsızların gözdesi yani. Teknotakip taktırmayı düşünüyorum. Taktıran varsa onun düşüncelerini de almak isterim.
Bu arada, yeni kasaların fiyatlarının uçmasından dolayı 2018 öncesi alabilirim. Klasik viraj esneme mevzusu vs deniyor ancak benim tarzımda kullanan birisi için bunlar problem oluşturu mu? Ayrıca ABS'li modellerine bakıyorum sadece.
Ortalama yakıt tüketim rakamlarını da paylaşabilir misiniz?
MT07 ile beraber baktığım diğer motorlar: Monster 696, CBR 500R, KTM Duke 390 (Yeni kasa).
Selamlar sevgiler.
kardeşim öncelikle hakkında hayırlısı olsun
mt7 adamına göre motordur kraldır her an istediğini yaparsın. az yakar deli gibi gider. tip desen var ses desen var.
ben de cbx250 den geçtim bu motora. fakat o motorda da deli gibi tork vardı torka alışkındım yani. ama herşey bilekte. dedim ya adamına göre motor diye bileğinle ne dersen onu yapar. az gaz açarsın ybr gibi binersin. gazı köklersin kafana geçirirsin.
bakımları çok değil 3 lt yağ bide yağ filtresi yıllık bakımına yetiyor. ağır bakımları da hem yamaha olması hem de çift silindirli olması nedeniyle uygun diyebiliriz. bi kawasaki yada 4 silindirli gibi can yakmaz.
viraj esneme diye bir olay yok yani var da o milletin korktuğu olay esneme değil. eger kiloluysan hatta 2017 alacağım diyorsun kesinlikle ön süspansiyon yağını değiştir. internette biraz araştırırsan boy ve kiloya göre insanlar suspansiyonda yaptığı değişiklikleri tablo halinde vermişler. ben uyguladım bambaşka bir motor oldu viraja mt9 dan daha iyi giriyorum
tüketim mt25 gibi ben çok memnunum bu performansa göre harika
alınca tabi bikaç eksiği olacak başta kraldır dedim ama eksiklerini giderirsen kral olur
hidrolik sıvıları daha güzel hh fren balataları ön fren için elzem. ben 3000 km de aldım motoru hidrolik sıvıları fabrikadan çıktığı gibiydi değiştirirken baya hava çıktı içinden frenler çok değişti brembo hh balata taktim canavar oldu
arka suspansiyonu kiloya göre ayarlamak lazım
bahsettiğim gibi ön suspansiyon düzeltmeleri motoru daha zevkli hale getiriyor
lastikler çok önemli mutlaka güzel bir marka tak derim
monster biraz fantazi işi italyanlar çok nazlı eger severim ben ilgilenmeyi dersen o da çok güzel karakterde bir motor özellikle fren ve suspansiyonlar (sert) harika
cbr500 ise çok fazla tork ve hız vaad etmez ama gerek oturuş pozisyonu olsun gerek karenajlar olsun uzun yolda mt7 den iyidir. diğer bütün olaylarda mt7 tokatlar
duke şehir içi çıldırmalık motor kaydırmalı debriyaj çok daha iyi çalışan abs ve viraj abs si. mt7 nin abssi orta çağdan kalma olduğu için düke bu konuda çok daha iyidir. hatta motor bloğu dışında diğer donanımlarda duke 390 hepsinden üstündür
uzun yol çok yaparım sakin kullanırım dersen cbr500 derim led farlı olanları
donanımlı olsun uzun yol pek önemli değil dersen 390
güvenilir motor bloğu istediğinde giden donanımı boşver yeter bana az yaksın çok kaçsın dersen mt7
dediğim gibi monster fantazi olur biraz