Sağır motor açılır mı ?

Arkadaşlar merhaba ben yaklaşık 3 ay önce 150nk aldım fakat son hızı 96 yani bariz bir sorunu var ustaya daha götüremedim şehir dışında kaldım 2 ay falan yeni geldim eğer sorun rodajının düzgün yapılmaması ise yani motor sağırsa bunu düzeltmenin imkanı var mıdır yoksa yapacak hiçbir müdahale yok mu ?

:D cidden moralim bozuldu hocam ya internetten baktım rodajı kötü yapılan motora sağır motor deniyormuş ondan öyle yazdım.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bir KBB uzmanına göstersen.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorun emme, ateşleme ya da egzoz çıkışında herşey normal mi kontrol ettirdiniz mi? Egzoz içi kurumların gitmesi mantığıyla düşük vites yüksek devir bağırta bağırta motor sürülmesi olayını okumuştum ama hiç deneyimlemedim, konu hakkında teknik bilgisi olan arkadaşlar yanıtlayacaktır.

Son düzenleme:
Motorun emme, ateşleme ya da egzoz çıkışında herşey normal mi kontrol ettirdiniz mi? Egzoz içi kurumların gitmesi mantığıyla düşük vites yüksek devir bağırta bağırta motor sürülmesi olayını okumuştum ama hiç deneyimlemedim, konu hakkında teknik bilgisi olan arkadaşlar yanıtlayacaktır.

Ne gibi sorunları var, var mı yok mu bilmiyorum abim pazartesi günü ustama götürücem göstericem motoru o zaman bellir olur her şey ama merak ediyorum artık neyden yaptığını.

Motosikleti
versys 650 #herşeydenbiraz
Sport & ekonomik mod gibi bir seçenek varsa belki o nedenle yeterince hızlanmıyordur.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ne gibi sorunları var, var mı yok mu bilmiyorum abim pazartesi günü ustama götürücem göstericem motoru o zaman bellir olur her şey ama merak ediyorum artık neyden yaptığını.

Motor kaç km.de? Debriyaj balatasının bitme ihtimali olabilir mi?

Kaç kilosunuz o motorun yapacağı son hız zaten 110-115.Kilonuz fazlaysa oldukça normal bir değer

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aldığınız kişiye sorun belki arka dişliyi büyütmüştür

Sport & ekonomik mod gibi bir seçenek varsa belki o nedenle yeterince hızlanmıyordur.

İki modda da aynı hocam değişen bir şey yok ne yazık ki.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:31 ----------

Motor kaç km.de? Debriyaj balatasının bitme ihtimali olabilir mi?

31.000km de abi. Debriyaj balatasının biteceğini sanmıyorum çünkü aldığım sıralar yeni değişmişti.

aldığınız kişiye sorun belki arka dişliyi büyütmüştür

kitapçığa ve dişliye bakıp kontrol edicem sabah hocam.

Kaç kilosunuz o motorun yapacağı son hız zaten 110-115.Kilonuz fazlaysa oldukça normal bir değer

Kilom çok değil hocam 65 kiloyum. Son hızın 110-115 olacağını sanmıyorum çünkü baktığım testlerde 120 falandı son hızı.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bence sağır değildir, bir sorunu olabilir önce tamirciye götürün sorunu anlatın. Sağır motoru açmanın yöntemi ise uzun yola çıkıp üst devirlerde uzun süre seyahat etmek. (motoru zorlamadan tabi redlineda gitmeyin. :))

Motorun çalışma sistemleri normal ise sorun yoktur. Öyle sağır filan olmaz. İnsan değilki bu kasları gelişsin yada güçsüzleşsin.

Önceden hararet görmüş veya yağsız çalışmış olabilir , rodaj denilen süreç max hızı 120 olan motorun 95 de kalmasına sebep olmaz , yanlış kodlu yahut hatalı montajlanmış buji aşırı performans kaybına sebep olabilir ve en basit ilk bakılacak yerde bujidir..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaslara katiliyorum.disliden sonra bujiye ve tipine bakin.motora uygun olmayan buji takilmis olabilir.mumkunse hava filtresini de kontrol edin.zincirin bollugunada bakin.aklima gelenler bunlar.once aktarma organlari ve atesleme.en son blokda sorun ararsiniz

motoru düzeltmenin bir kaç yolu var bunlardan birincisi yağını değiştir ikincisi ise yüksek devirde motosikleti yüksek hızlara çıkar son olarak bakımlarını sıklıkla yap ve daha sonra düzeldiğini göreceksin.

'-'

yakıt tüketimi normal mi
anormal ise
ustası görene kadar zorlama

Mersin İl Temsilcisi
Önceki tavsiyeleri okıyamadım ama Yazılımsal da olabilir.

Motosikleti
R25, CRF250L
5.viteste kesiciye soka soka. Yokuş aşağı yardır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar