+ desmo bakım masrafları diye ekleyelim.
+ desmo bakım masrafları diye ekleyelim.
çok yazılıyor bu bakım ortalama ne kadar tutuyor ki? Bu kadar abartıldığı kadar var mı yani gerçekten? Fiyatlar da bu arada ateş pahası...
Nee?? Yuh be kardeşim bu nedir? İnşallah Triumph da yoktur böyle bir şey :cyclopsan
çok yazılıyor bu bakım ortalama ne kadar tutuyor ki? Bu kadar abartıldığı kadar var mı yani gerçekten? Fiyatlar da bu arada ateş pahası...
24 Bin KM'de bir sanırım dimi bu Desmo bakımı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:42 ----------
Bir de şöyle bir şey var arkadaşlar Ducati benim gözümde ve bir çok kullanıcının gözünde motosiklet aleminin Ferrari.si gibi o yüzden alım ve işletme masrafları çok olmasını bir yere kadar anlıyorum ben.
desmo bakımından bu kadar korkulmasına anlam veremiyorum ben. zaten belirli kmlerde parça parça bir sürü değişiklik yapıyoruz bunu yaparken de nazlı ustaları ikna etmek ve git gel bir sürü zaman kaybı gibi durumlarla karşılaşıyoruz. tüm sıvıların ve gerekli parçaların belirli kmlerde yenilenmesi ve bunun standartize edilmesi bana çok mantıklı geliyor. fiyat olarak deniyorsa yüksek ccli motorlar için bahsettiğim değişiklikler en az desmo kadar tutuyordur.
Çünkü otomatik gerginlik ayarlı egzantrik zinciri değişim istemez kolay kolay. Ama Ducati gibi lastik kayış kullanıyorsanız belli aralıklarla değiştirmek zorunlu, yoksa koptuğunda motoru ele almak söz konusu.bizdeki yüksek cc bakımı çoğunlukla yağ ve yağ filtresi olarak bakılıyor ama kimse egzantirk sistemini arıza vermeden değişmiyor balatalar ve zincirler aynı şekilde o yüzden bizim millete adı konunca çok geliyoradam akıllı bakımını yapan kişi yok gibi zaten 600 üstü motorda
Çünkü otomatik gerginlik ayarlı egzantrik zinciri değişim istemez kolay kolay. Ama Ducati gibi lastik kayış kullanıyorsanız belli aralıklarla değiştirmek zorunlu, yoksa koptuğunda motoru ele almak söz konusu.
Zincir ve balata zaten kullanıma göre değişen şeyler. Sabit km'si yok.
Çünkü otomatik gerginlik ayarlı egzantrik zinciri değişim istemez kolay kolay. Ama Ducati gibi lastik kayış kullanıyorsanız belli aralıklarla değiştirmek zorunlu, yoksa koptuğunda motoru ele almak söz konusu.
Zincir ve balata zaten kullanıma göre değişen şeyler. Sabit km'si yok.
Yeni sistemlerde zincire geçtiklerini okumuştum veya duymuştum,ne kadar doğrudur bilemem ama bence zincir herzaman iyidir
Ducati çok iyi işler çıkarıyor stock olarak karşılaştırırsak panigale v4r modeli tüm 1000cc sınıfındaki ss motorları geçmeyi başarabiliyor hatta kawasaki h2 bile geçebiliyor. Ducati çok iş çıkarmışv4 bloklar ve v2 bloklarda zincir var , multistrada v4 de desmo bakımı yok ama onun haricindeki L bloklar kayışlı
Ducati çok iyi işler çıkarıyor stock olarak karşılaştırırsak panigale v4r modeli tüm 1000cc sınıfındaki ss motorları geçmeyi başarabiliyor hatta kawasaki h2 bile geçebiliyor. Ducati çok iş çıkarmış
V4r vs h2 vs s1000rr: https://youtu.be/9vuYoVdcn2k