samsung 2600 mah lion 18650 pil fiyatı 49 lira + kargo telefonunuzun bataryası tahminen 3000 mah olarak düşünüyorum.. yukarıda paylaştığım pile 5 volt 2 yada 3 amper veren bir şarj devresi bağladığınızı varsayarak hesap yapıyorum...
2600 mah enerji telefonunuza aktarılırken yükseltici devre vasıtası ile elektriğin bir kısmı ısı olarak doğaya yani çöpe gidecek ve 2600 mah kuvvetin yaklaşık %75 kadarı telefonunuzun piline enerji olarak geçecektir ve buda 2600 * 0.75 = 1950 mah yapar ve yaklaşık telefonunuzu %0 şarjdan % 65 lere belki 70 lere kadar şarj eder...
pil fiyatı + dc dc step up şarj modül fiyatı toplamda 2600 mah bir güç için 60 lira + kargo olur yani 70 lira... pil olarak 2 tane alırsanız güç 2600 * 2 = 5200 mah olur ve bu telefonunuzu bir kez fuller ve ikinciye yarıda keser ve bunun maliyeti ise 120 lira olur... yani demek istediğim şu, biz 10 binlik yada 20 binlik yada 30 binlik powerbank alıyoruz ama sandığınızın aksine onlar 10 bin yada 20 bin yada 30 bin değiller...
benim merak ettiğim şey şu..
bakın bu bir dc dc step up modül ve powerbank larde kullanılıyor.. powerbank lar içerisinde 4.2 volt gücü telefona yani 5 volta ayarlayan modüller bunlar... çok ısındıkları için enerjinin çoğu boşa gidiyor....
bende
dc dc step down modülü aldım, 6 ile 36 volt dc gerilimi 5 volt 3 ampere düşürüyor ve böylece gerilim düşürme yaptığı için ısınma çok az oluyor ve çöpe giden enerji az olduğu için daha verimli oluyor... bu modül ile 3 tane samdung 18650 pili seri bağlayarak kullanıyorum ve yaklaşık 12.6 volt veriyorum.. devre 12.6 voltu 5 volta düşürüyor ve 3 amper akım verebiliyor yani turbo şarj desteği...
elektrikten anlayanlar sizce bu bilgi doğru mu? yani dc dc step up yerine pil sayısını arttırıp seri bağlayarak dc dc step down kullanmak daha verimli oluyor mu? ben böyle yapıyorum...
edit:
araç şarj devresi olarak bunu tavsiye edebilirim, çift çıkışlı ve aynı anda 3 amper akım verebiliyor ve fazla ısınmıyor.. ama aynı ande 6 amper çekerek denemedim, 4.2 amper çekerek denedim ve el kontrolü yaptım yani ısınmıyor diyebilirim..