orjinal gergi paleti çok sağlam, çizik bile olmuyor, ben yanlışlık ile tekinin tombul kısmını uçurdum ve yan sanayi aldım, yan sanayi gergi paletinin üzerinde muşamba gibi poşet gibi ince sert bir tabaka var ve o kalkmış... orjinal olanda bir şey yok.. orjinal gergi paletinin şerit kısmında bir çeşit metal var yani plastik değil, matkap ile delemedim düşün artık, tombul parçası kopan orjinal gergiye bir şeyler uyduracaktım ama dediğim gibi matkap ile delemedim bir türlü..
gerginliğini motor soğuk iken ayarlıyorum, motor çalışır iken sıkıyorum ve motor devri düşmeye başlayınca fazla sıktığımı anlıyorum, motor devri normale dönene kadar gevşeltiyorum ve devir norlammeşince çeyrek turdan biraz daha az gevşeltip öyle sabitliyorum... zaten motor ısındıktan sonra parçalarda genleşme olduğu için normal çalışma ısısına geldiğinde zincir kendini biraz daha serbest bırakır...
zamanla zincir bollaşıyor ve motordan garip sesler geliyor, bunu kolayca anlıyorsun ve gergiyi sıkınca garip sesler gidiyor...
---------------------- ben şimdi 180cc silindiri taktım ama piston yeterince traşlanmamış ve her ihtimale karşı araya 1 tane conta fazladan koymuştum oda yeterli gelmemiş... gücün tadı damağımda kalacak, o yüzden 150cc silindiri takmak istemiyorum, piston biraz daha traşlayıp silindire bir kaç conta daha koyacağım...
olmazsa eskisi gibi 150cc silindiri takarım.
işini hakkıyla yapan tamir ustaları olsa ben şu anda bunları konuşuyor olmazdım, motorcuların kazığını yeterince yedim, paramızla yeterince rezil olup enayi yerine konduk.. şimdi bakım olsun, tamir olsun, modofiye olsun artık kendim yapacağım, motor tamircileri yerine böyle hobi olarak uğraşanlardan akıl almak daha mantıklı, tamir ustalarına güven olmaz, sonuçta para için yapıyorlar bu işi.
Yıllar önce ilk motorum altından yağ damlatıyordu. Motorcuya gittim. Motor inecek şu olcak bu olacak dedi. Asgari ücret kadar para istedi.
O gün bu gündür kendi motorumu, arkadaşların motorunu bile kendim tamir ederim.
Blok açarım şanzıman toplarım her işi itina ile yaparım. Virago 250 açıp toplamışlığım bile var.
O asgari ücret parası istenen motora gelince. Günümüzün parası 10 tl olan debyaj kapak contası alarak tamir ettim.