Aynen, mantık budur. Zaten Japon malını garantiye ihtiyaç duymamak için tercih ediyoruz.Sonuçta japon motorunun sağlamlığını biliyoruz. 2 Senede bişey olacaksa zaten varsın olsun.
Honda hiçbir şekilde uyarmaksızın 6 ayda bir kaç km olursa olsun bakıma gelmenizi gelmezseniz garanti dışına çıkacağınızı belirtiyor, ama bunu sattıktan sonra belirtiyor, Yamaha da böyle bir işgüzarlık var mı yok, o blok aşınacak felan hikaye, gelsin paralar şahane.
Maalesef servisler böyle, hepsi en kısa yoldan para kazanma derdinde.
Gün geçmiyor ki bir çakallık daha yaşanmasın. Bu sene 2020 model honda motosiklet (200 cc üstü) satın aldım. Satın alırken 2 yıl garantisi olduğunu hem söylüyorlar hem de kataloglarda vs taahhüt edilen süre bu kadar. Kullanıcı hatası dışında herhangi bir şekilde SÜRE ŞARTI olmaksızın ya 2 yıl ya da 30.000 km olarak garantili olduğunu biliyoruz. Ama gelin görün ki , Haziran ayının 9'unda 1000 km bakımına giren motorum için 2 gün önce bakımın yapıldığı servisten telefon geliyor. Telefondaki kişi diyor ki eğer 9 Aralık'a kadar motorunu bakım için getirmezsen garanti dışı kalır diyor. Ben de diyorum ki e hani 2 yıl garantisi vardı bu malın ? ya da 30.000 km ? ve daha motorum 5000 km ye bile gelmemişken neden bakıma getireyim? Honda Türkiye malı satın alrıken böyle bir şey beyan etmiyor. Fakat malı sattıktan sonra böyle bir kural olduğu hem bayiler hem de müşteri hizmetleri tarafından dayatılmaya çalışılıyor. Diğer şikayet sitelerinde aynı dertten muzdarip insanların yazılarını okudum. o sebeple burada paylaşmak istedim. Yani 2 yıl garanti süresi falan hikaye arkadaşlar. Bayiler para kazanmak için en geç 6 ayda bir bakıma sokmanızı istiyorlar. İşin garip tarafı da Honda müşteri hizmetleri de aynı şeyi söylüyor. Durumun özeti bu. Bilmeyenler varsa öğrensin istedim. Herkese iyi sürüşler.
Motosikleti aldığınız bayi aç kalmış anlaşılan. Bu her bayide standart yapılan bir uygulama olmayabilir bu nedenle bu uygulamayı yapan bayinin isminide verirseniz buradan motosiklet alacak kişiler bunu peşin peşin konuşur.
Güngör motor. Dediğiniz doğru olabilir. Ama diğer bayilerin de aynı şeyi yaptığını söylüyorlar.
Bayi ile ilgili oldugunu sanmam, Honda Turkiye dayatmasi gibi. Baska bir Honda bayisi de beni arayip duruyor, 6 ay oldu bakima gelmelisiniz diye. Dedim sattim motoru ablacim, piskin bir sekilde "sattiginiz kisinin telefonunu verir misiniz?" diyor, dedim KVVK var veremem kendisine sormadan![]()
Beni arabanın bakım zamanı geldiğinde Toyota bayisi arıyordu. Sanırım yılda kaç km yaptığımın ortalamasını tutup periyodik bakım zamanı çağıralım diyorlar. 3-5 aramadan sonra o bayiden ayrılıp kendi özel servisini kurmuş, yetkili servisten daha iyi iş yapan toyota ustasına götürdüğümü söyledim, onun adını duyunca aramaktan vazgeçtiler. ama hala sms gönderiyorlar.
Motoru ilk 2 yıl aman garantisi bitmesin diye bütün bakımlarını zamanında km gelince yamaha servisine götürüp yaptırdım ama Tekirdağ'daki servis hariç o kadar memnun kalmadım, servise gelmiş motoru bu km'de sadece yağ ve hava filtreleri değişiyor deyip lastik havalarını bile kontrol etmeden göndermeye çalışmalarına üzüldüm açıkçası beklemezdim. O kadar servise girmiş motor, sephada kaldırmışsın, en azından fren balatalarını bir kontrol et, lastik havalarına bak di mi ama. Bundan sonra istanbul içi servise gitmem, Tekirdağ'daki servisteki usta daha ilgiliydi, her yerini kontrolden geçirmişti, en azından Tekirdağ'a gitmişken köfte yemek de var hem.