Bu çağımızın bir olayı , gelişen teknoloji yüzünden iyi eğitimlilerin ve eğitimsizlerin aradaki makas açıldı , ortadaki bant ise iyice daraldı , otomasyon kaybettirdiği işlerin yerine yeni işler koyamıyor , hastalık süreci bunu hızlandıracak ve sadece iyi eğitimlilerin eli-yüzü düzgün bir işi olabilecek , gerisini makinalar yapacak. Çünkü hastalanmazlar , yemek yemezler , uyumazlar, itiraz etmezler , çoluk-çocuk dertleri olmaz.
dünyada daha ciddi bir kaos çıksa, ekonomiler çökse alayımız vasıfsızız.
ne iş yapıyorum: bir çağrı merkezinde kalite kontrolde çalışıyorum. maaşım asgari ücret x 1,5.
düşünsenize dünyada kaos hakim, ekonomiler çökmüş. milyonlarca insan ölmüş. ben sıraya giriyorum.
ne iş yapıyorsun diyorlar: kaliteciyim diyorum. elindeki deftere vasıfsız işçi yazıyor.
arkamdan finans profesörü geliyor. ona da vasıfsız işçi yazıyorlar.
sonra tamirci ile çiftçi geliyor, onları ayrı bir yere götürüyorlar.
hobi olarak tamircilik oynuyorum. iyi de oynarım ha. v twin makinesine kadar söktüm topladım. pulsarı falan ay şuradan ses geliyor yeaa şımarıklığı ile söküp topluyorum.
imkanım olsa keşke bu hobiyi, amatörlüğü, para kazanabileceğim bir profesyonelliğe getirebilsem. yaş olmuş 35. çıraklık okuluna gitsem hocalar güler vallahi.