Başlangıç için ne öneriyorsunuz?

öncelikle motora yeni başlayacağım için bilgim çok yok bilgili arkadaşlardan ricam yardımcı olmanız ters cevaplar vermeniz değil

16 yaşındayım daha önce motor kullandım a1 ehliyetle uyumlu 125cc kaliteli bi motor almak istiyorum

1.seçenek:benelli 125s 0km veya düşük km düşünüyorum

2.seçenek:Yamaha yzf r125(2014+) 20.000-30.000 (bu km ler bana yüksek geldi japon motoru olması falan km için önemi nedir?)

3.seçenek:cbr 125r 20.000-30.000km arası bununda km leri yüksek japon motoru

bütçem:max 18bin tl

not:daha önce motor kullandım scooter tam yeni başlayacak sayılmam ona göre cevap verirseniz sevinirim)

Kocaeli İl Temsilcisi
Ys 125, Cb 125 f. İlla şekil olsun dersen Cbr 125 R (yakın model, düşük km)

peki benelliyi neden önermediniz özellikleri diğer tercihlere göre daha iyi ve naked sıvı soğutmalı motor?

Yerinde olsam CBR125 almam yaşını doldurup a2 aldığında cbr250r alırım. Şimdilik tecrübeni arttıracak hafif bir motor alman daha doğru olur scooter tecrübesi yeterli değil çünkü bence vitesli motosiklet ile tecrübe edinmen lazım. Gençsin şekil şukul istiyorsun ama üzülmemen için cbf150 veya ybr125 alman daha uygun.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Başlangıç motoru kavramı son 4-5 senedir aman aman değişmedi. Senin gibi genç kardeşlerimiz illa ki listeye Cbr 125 ve R 125'i koymaktadır. Bn125 yeni yeni listeye giriyor ama geçmiş konularda adı epey geçti. Benim tek tavsiyem şu olur; arama yapmaya üşenmeyelim. Sana ters cevap verdiğimi lütfen düşünme ama Google'da "125 cc başlangıç motoru" diye arattığında az aşağı gel, bu forum çıkacak karşına, orada "www.motosiklet.net alanından daha fazla sonuç" alanını tıkladığında geçmiş sorular ve konulardan dana gibi kaynağa erişeceksin. Yeni bir başlık açmadan önce o kaynakları bir incelemeni tavsiye ederim.

CBR125 ile başla derim çok tatlı motor. Kilometresi 30bin ise düşük sayılır. Ben 50bin km'de satmıştım Cbr'ımı. Tek söyleyebileceğim fazla hız yapma ve araç sollamaya kalma. Adam akıllı şeridinde sür ve aynalarına sürekli bak. CBR araç sollama yapabileceğin bir motor değil. Düzgün sür ve keyfine bak. Boş arazide fren sıkmayı öğren. Bir anda fazla sıkarsan motorla beraber düşersin. Onun dışında şekli şemali harika tatlı bir motor. Bilmeyen adamlara yarışçı gibi görünürsün. 16 yaşındaki adamı fazlasıyla mutlu eder. Benzin de çok az yakar :)

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
ben bir motosiklet önerisi yapmayacağım ama sana şunu söyleyeyim ki ne alacak isen önceliğin konfor olsun, 125cc bandından motorlar arasında bu amortisör farkı ne derece olur bilemem ama benim dinle sen, motora bindiğin zaman yolda çukurları sana hissettirmesin, belki artçılı binmen gerekebilir falan.. yani motorla hoplaya zıplaya gezmek hiç zevk vermiyor...

yani motor rahat olsun öncelikle, amortisörler yumuşak ve sürücüyü sarsmayan cinsten bir şey olsun, benim sürdüğüm motor kazık gibi, daha dün amortisör keçelerini değiştirdim ama ön amortisörleri yumuşatamadım, tekrar sökeceğim ve biraz daha ince yağ koyarak şansımı deneyeceğim... arka amortisör yumuşayacak tarzda bir şey değil zaten..

125cc olupta zaten performans bekleme, tip ve sağlamlık istersen o senin bileceğin iş ama dediğim gibi konfor çok önemli.. tabi satıp başka motor alırım diyorsan başka, ama belki satamam ve uzun yıllar kullanırım diyorsan rahatlığı ön plana çek, sana rüzgar yedirtmesin ve çanta takacaksanda yanlara hafif ve ufak çanta takabileceğin bir şey olması çok önemli, sele arkasına topcase bence takılmaması gerek. aşırı denge bozuyor.

Son düzenleme:
Merhaba EmirTunca kardeşim öncelikle 16 yaşında genç bir arkadaşımız olarak önünde çok güzel açık yollar olmasını ve her zaman keyifle motosiklet süreceğin bir ömrün olmasını dilerim. Sana bir abi tavsiyesi olarak scooter tecrüben var olduğunu sayarak. İlk vitesli motorunu ikinci el almanı tavsiye ederim. Tabii ki ilk önce eğitim alırsan çok daha iyi olur. Bol bol araştır asla ama asla falanca abi şu motoru dedi diye gidip onu alma. Motorun görüntüsü güzel diye ya da ucuz diye alma ilk önce servislerini ve yedek parçalarını araştır. Sizler bizden daha çok hakimsiniz bu internet olaylarına hele ki yabancı dilin varsa yurtdışı kaynakları mutlaka gözden geçir.Sağlıcakla kal

F54

ya bu gençlerdeki reyzing hastalığı nedir yaaa
lan oğlum mal mısın ? neden adam gibi gidip scooter commeter veya enduro ile başlamıyorsunuz herşey hız görüntü şekil değil sen reyzink alınca kızlar peşinden koşmayacak hızlı gidince kimse sana aferin demeyecek bu genç yaşta çok yanlış seçimler
inş kaza yapıp sakat kalmassın bi yere patlarsan öl git geride kalanları üzme bari

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
125lik racinglere bos yere devir cevirtiyolar zaten sacma.sen virajda yatacagin 80km hiza gelene kadar 5 kez vites degistiriyosun.
Benim tavsiyem duke 125,yamaha wr 125x kaliteli olarak
Diger opsiyon cinli enduro cross almak

Motosikleti
D400
Allah Allah cıbır tatlı makina ? hayırdır :D

cıbır değil la cıbıyüzyilbeş-ır

cıbır bunun yanına yaklaşamaz :queen:

honda-cb125r.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar