şuanki tnt 249 s, bu modelle aynı değil mi ?
Herkese merhabalar. Ben de benelli TNT 250 kullanıcısıyım. Motosikletimi kendi zevkime göre dizaynı ettim cafe racer tarzda. Ve uzun süre kullanmayı düşünüyorum. Şuan 23000 km de ve malum sitede 50000 kmyi devirmiş ilanlar gördüm. Zamanında bakım ve nazik kullanımla birlikte bu motorlarında ömrü kaç km dir.
Bu motor aslında çok da eski sayılmaz, o nedenle bu motorun ömrünü tahmin edecek kimsenin ülkemizde olmadığını düşünüyorum. Tnt 250 ile 100-300-500.000 km yapan hiç duymadım, görmedim. Ömrünün bittiğini düşündüğünüzde de sıkmayın canınızı en kötü piston,gömlek,krank,yataklar,egzantrik zinciri,yağ pompası vs değişir, rektefiye olur yine de sizi memnun eder.
Bu dediklerinizi yaptıktan sonra kullanmaya devam edebilir miyim peki. Yani sürekli sorun çıkarmayacak şekilde.
Km olarak söylemek zor ancak mekanik olarak kolay kolay yıpranacak materyal seçilmemiş. Silindir de de sadece yüzey prüzlülüğü alınmamış aynı zamanda kaplama var. Seramik mi değil mi bilmiyorum yalnız.
Çoğu motorda maalesef yağ pompası dişlileri vs plastiktir bunda plastik tek bir parça dahi yok. Düzgün bakıldığı sürece sorun olmaz. Ben yazılımlı 25k kadar kullandım
Ben 10.000 km'dir 2008 model bir motor kullanıyorum. Ulaşabildiğim, öğrenebildiğim kadar 3 defa motoru yapılmış, 1 defa krank değişmiş,tabiri caizse benden önce motoru kötü yola düşürmüşler. Velhasıl motor hala ilave masraf çıkartmıyor ve gerek son sürat gerek ara hızlanma konusunda, performans anlamında hala çok iyi. Gerçi ben ne olur ne olmaz diye yine de bir 10.000 TL kenara koydum ama kullanıyorum şimdilik sıkıntısız.
Evet, tabii ki devam edersiniz.Bu dediklerinizi yaptıktan sonra kullanmaya devam edebilir miyim peki. Yani sürekli sorun çıkarmayacak şekilde.
Arkadaşlar Benelli TNT 250 için zincir ölçüleri nelerdir ve bakla sayısı.
Zincir ölçüsü 525 onu net biliyorum, bakla sayısı 112 diye hatırlıyorum ama onu net hatırlamıyorum.
Zincir ölçüsü 525 onu net biliyorum, bakla sayısı 112 diye hatırlıyorum ama onu net hatırlamıyorum.