bundan sonra ben 100 km de kaç litre yaktığına bakmıyorum.
artık yıllık giderin aylık meblasını hesaplıyorum.
650cc enduro motosikletim 100 km de 3 litre bile yaksa yıllık giderini hesaplayınca ortalama 10 binliraya yakın fiyat çıkıyor.
şimdi işe gidip gelmek için 50 cc vızvız aldım. 100 km de 5 litre bile yaksa yıllık giderini hesapladığımda 3 binlirayı geçmiyor.
hesaplarımda %20 lik hata payım bile olsa. 1 yıl sonra ciddi miktarda kara geçicem. ve geçmeye devam edicem. şimdiye kadar küçük cc almadığıma pişman oldum.
Uzun vadede büyük CC = büyük masraf hocam. Sırf başlı başına lastikler ve zincir dişli seti yetiyor zaten. Örneğin benim XJ6'da haziran ayında 15 bin bakımı yaptırıp Michelin Pilot Road 4 lastik taktırdım. 3150 TL gitti toplamda. 25 binde muhtemelen zincir dişli set isteyecek, o da 1500 TL civarında. Orijinal seti 2600 TL falan. Bujiler de değişecek (4 adet) onlar da 300-350 TL tutar. Bakım aralıkları uzun Allah'tan

10 binde bir yağ değişimi, 20 binde bir yağ filtresi değişimi ve 40 bin km'de bir de hava filtresi değişimi var.

Yakıt ortalaması 4.7 litre. Aslan besleyen yemini düşünmez misali ya bu tarz masrafları kafaya takmayacağız ya da satıp commuter ile devam edeceğiz.