Güncel Korona Tedbirleri / Yasakları 12.11.2020

Motosikleti
D400
81 ilde kamuya acık alanda sigara yaklanmış, arabada da yasak. Balkon hariç nerede içilecek merak ettim.

Sigaraya genel olarak gıcık oldukları aşikar, vergisi olmasa naparlar düşünmüyorlar. Açıkçası bu yasagı sigara yasagı olarak yayınlamak sacma, kamuya acık alanda sigara içen adam zaten maskesini indirdiği için ceza kesilebilirdi, yani "SİGARA" cok şart bir durum değil.

65 yaş ile zaten oynuyorlar sürekli, 10:00-16:00 arası serbest olacakmış cıkmaları sanırım. Bu fosil devlet yetkileri için de geçerli mi çok merak ettim.

Aksam 10'dan sonra olan müzik yasagına, mekan yasagına zaten anlam verememiştim.

Hükümetin net olarak "yasak lan oturun evde biz size destek oluruz" diyemediği için yaptıgı sacmalıklar bunlar bence.

Korona söylenenden fazla diyen hekimleri sürgün ya da istifaya zorlamakla olmuyor bu işler.

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-icislerinden-yeni-corona-genelgesi-iste-81-ildeki-yeni-yasaklar-6121508/

Tedbirlerin işe yararlılığı yok. Sektörel bazda kapatmalar ve hareketlilik kısıtlamaları gerekiyor. Okullar kapatılmalı , eğlence mekanları , spor karşılaşmaları iptal edilmeli , Lokantalar kapatılmalı ya da en fazla 2-3 masaya izin verilmeli , aralarına fiziksel bariyer konmalı vs. Bunları yapmadan olmaz.

Motosikleti
QJ SRT800s
Hükümetin net olarak "yasak lan oturun evde biz size destek oluruz" diyemediği için yaptıgı sacmalıklar bunlar bence.

Korona söylenenden fazla diyen hekimleri sürgün ya da istifaya zorlamakla olmuyor bu işler.

bu söylediğine sonuna kadar katılıyorum ama, işte aması var;

bizim milletimiz maskeye neden bukadar direniyor anlamıyorum. çalıştığım ofiste bile bunun tartışmasını hergün yapıyorum. 60 yaşındaki babamı tehtid ediyorum dışarı çıkar gezersen size gelmem diye.

maske cezalarınıda göstermelik kameraların çektiği yerlerde yazıyorlardı. pandemi sürecinde de işe gelip gittim, birkere bile ne çevirme gördüm nede polisin ara sokaklarda ceza yazdığını.

sigara yasağı bence çok iyi oldu ( tabi buda maske işine dönmezse).
adam yolda yürürken yakmış sigarayı üfleye üfleye gidiyor. aynı yoldan yürüyoruz mecbur, onun ciğerine çekip üflediği dumanı ben soluyorum. hastamı, taşıyıcımı belli değil.

evime giderken kıraathanelerin çok olduğu bir sokaktan geçiyorum. ufacık masa etrafında dışarıda oturmuşlar çay muhabbeti yapıyorlar. hani sosyal mesafe? hani maske? ellerde sigara sokak dumanaltı olmuş.

bende sigarayı 1 sene önce bırakmıştım, şimdi tekrar başladım gibi birşey. ama bu yasak cuk oturmuş.

Motosikleti
Yok
Tedbirlerin işe yararlılığı yok. Sektörel bazda kapatmalar ve hareketlilik kısıtlamaları gerekiyor. Okullar kapatılmalı , eğlence mekanları , spor karşılaşmaları iptal edilmeli , Lokantalar kapatılmalı ya da en fazla 2-3 masaya izin verilmeli , aralarına fiziksel bariyer konmalı vs. Bunları yapmadan olmaz.

Bunlari yaptiginizda ekonominin felc olacagini ongoruyorlar. Onlarin derdi de zaten sagligimiz filan degil, ekonomi. Aman ekonomiye bir sey olmasin da.

Ayrica halkimizin vurdumduymazligi ve denetimsizlikten gelen rahatliklar da olunca ben bu yasaklamalarin bir ise yarayacagini sanmiyorum.

Motosikleti
D400
Maskeyi yakın temasta olmadıgım zamanlarda cıkartıyorum.

sabah 7 de evden cıkıp aksam 7.30 da eve geliyorum. 13 saat maske ile durmak imkansız.

Hiçbir işletme sosyal mesafeye uymuyor, iş yerlerinde dipdibeyiz, 2 cay icelim diye dışarı cıksak masalar dipdibe.

maske vs. hikaye, sosyal hayatta yolda yürürken vs maske takmak en düşük risk bence.

Bu arada araç tuttugu için hep bir terleme ve mide bulantısı yaşıyorum. manisa izmir arası calıstıgım için serviste vs. maskeyi acmazsam bayılma noktasına geliyorum.

Martta hükümetin yaklaşımını ve zihniyetini gördüğümde hepimiz Covid olacağız demiştim. O yönde gidiyoruz.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Enfekte olurum korkusuyla berbere gitmiyorum. Evde kendim halletmeye çalışıyorum. Olmuyo haliyle. Mahallenin kasabında traş olmuş gibi olunca evden dışarıya çıkmak istemiyorum. Resmen elektronik bilezik vazifesi yapıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aynı durumdayız. Bir kaç defadan sonra göze batmayacak şekilde oluyor. Sorun arka taraf:

Varsa eski bir cep telefonunu arkaya uygun bir açıyla koyup, kamerasından gelen görüntüyü önünüze koyduğunuz güncel telefonunuza yollayıp arkaayna vazifesi gördürebilirsiniz.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Eş, anne/baba, abi/abla-kardeş vb. artık evde kim varsa yardım alın ense traşı için, tek başına debelenmeye hiç gerek yok. İkincide en olmadı üçüncüde öğrenmiş ve alışmış oluyorlar. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar