onların başında da sizin gibi möhendiz/yöneticiler varmış oranlayıp motor yapmışlar demekki.
güldürdün canısı :rendeer:
Ben bir şey yazıyorum , senin bilgin yok ama fikrin var olur muymuş öyle iş ben inanıyor muymuşum ..
Benim sana kızdıgım nokta , bilgin yok fikrin var
koca reno öyle iş yaparmıymış ...
Bİlgin olmaya bilir inanmıyor isen araştırırsın .
Yöneticilik kısmına gelince ona da cevap vereyim ,
Hz,ali, hz ömer ,hz osman ,hz ebu bekir, bunların hepsi yönetici ,
Adamın birisi geliyor Hz ali ye diyor ki , ya ali ukala ukala hz.ömer ile ebu bekir zamanında bir şey yoktu, osman ilesenin zamanında fitne fucur çıktı diyor,
Hz ali nin verdigi cevap ise , ömer ile ebu bekir in arkasında osman ile ali vardı , Osman ile alinin arkasında sen ve senin gibiler var ..
Sorun sizlerin cehaleti bilginiz yok ama fikir beyan ediyor olmanız , inanmıyor isen araştırırsın olmadıgını gösterirsin ..Sorunsuz oldugunu bütün dünyaya satıldıgını gösterirsin , Tr de bile o kadar çok sorun çıktı ki iki senede kaldırdılar diye hatılıyorum üretim den..
ülkem adına üzülüyorum insan kaynaklarının bu seviyede olmasından dolayı malesef gülemiyorum , ..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:14 ----------
Verdiğiniz linke göre bu motor Arjantin'de geliştirilmiş ve sadece Arjantin,Türkiye ve Kolombiya'da kullanılmış.
Aynı motoru Renault 19 ve Clio'da kullanılmış.
Bu arada karbüratörü büyüterek motor hacmini büyütemezsiniz.Çap ve strok oranları ile oynamanız gerekli.Çap ve strok büyütülüp motor hacmi arttıktan sonra doğal olarak o hacimdeki motoru besleyecek farklı bir karbüratör takılması gerekli.
Dediğiniz konuları bilecek kadar teknik bilgiye sahibim , ben 25-30 yıl öncesine ait bir şeyi ilticaen yazdım , arkdaşların bilgisi yok ama fikri var.. Bugünkü dünya ile geçmişi kıyaslıyorlar , o dönem çok farklıydı , bazı şeyler deneme yanılma ile di, bilgisayarda 3D modellemeler yaygın değildi çok yoktu..
Sorun şuarada bilgisi yok FİKRİ VAR beni SALAMAK ile suçlayıcı yazması , bilgisi olsa yanlış yazdıgımız bir şeyi düzeltse ben de teşekkür ederim.
BEN inanıyormuymuşum bak bak , araştır yanlış biliyorsun de yaz..
Bİlgisi yok FİKRİ VAR KOCA RENO TÜMMMM DÜNYA YA SATIYORMUŞ ,TÜM DÜNYA NE ZAMAN ARJANTİN İLE TR OLMUŞ... Ben SALIYORMUŞUM gibi yapmış..
Tabi ki kızarım yaptıgı edepsizliğe.. Araştırırsın yanlış bir şey var ise ortaya koyarsın bizde eyvallah deriz ögrendik deriz , bilmiyorsun ama kendisinin cahil mantıgına göre yanlışmışız güldürüyormuşuz ...
Toplumun geldiği noktaya bak bunun için demiyorum bunlar büyük çogunluk , böyle ...