- Konu Yazar
Elimde 2005 model honda wave 110 cub var çift debriyajlı. Eski sahibi o kadar hor kullanmış ki sanırım aldığından bu yana hiç yağ değiştirmemiş en son silindir piston kitlenip kalmış. İçindeki yağ kağıt veya kabuk gibi olmuş motorun iç kısmına resmen yapışmış bütün heryeri tıkamış.
Bu katran yüzey bazı yerlerde kabuk gibi soyuluyor ama bazı yerlerde kazısam fırçalasam bile çıkmıyor.
Mazot denedim, benzin denedim, aseton denedim hiçbiri fayda etmedi
Üst kapak sıkıntılı olduğu için denemek için yağ çözücü sıktım, İçeriğinde Sodyum hidroksit olduğu için alüminyumu aşındırıyor.
Bu katran tabakasından kurtulmak için var mıdır çözüm yolu? Kimyasal olarak ne kullanabilirim veya sıcak su deterjan fayda eder mi?
Bu katran yüzey bazı yerlerde kabuk gibi soyuluyor ama bazı yerlerde kazısam fırçalasam bile çıkmıyor.
Mazot denedim, benzin denedim, aseton denedim hiçbiri fayda etmedi
Üst kapak sıkıntılı olduğu için denemek için yağ çözücü sıktım, İçeriğinde Sodyum hidroksit olduğu için alüminyumu aşındırıyor.
Bu katran tabakasından kurtulmak için var mıdır çözüm yolu? Kimyasal olarak ne kullanabilirim veya sıcak su deterjan fayda eder mi?