Ben 50tl gibi bir paraya 20küsür parça almıştım, 2-3 tanesinin patlaması dışında sorun yok

izeltaş hayli hayli iş görür.
Yeni çıkan izeltaş ürünlerinin kalitesi çok düşük.
Hacı bende baktım bu işin en kolay yolu aliexpress.700 tlye 2 tane tork anahtarı alabiliyorsun.Ivırı zıvırı 1000 olabilir ama Türkiye'de kullanılmış tork anahtarı fiyatına geliyor o da.
Aliexpress çok mantıklı, ama bu seferde gümrükte ek vergi biniyor ne olur tam kestiremiyorum.
izeltaştan daha kalitesini henüz görmedim Türkiye pazarında.
Würth, Bahco, Beta, Ford ve Gedore markaları çok çok çok daha kaliteli.
Anlamadığım için soruyorum bu lokma takımlarındaki sayılar neyi ifade ediyor? 3/8 gibi.
3/8 için olan seçenek, ev ve motosiklette çok kullanışlı oluyor. Dar alanlarda çalışırken daha rahat hareket imkanı sunuyor. Başlık aynı ama alet küçük. Her yere rahat girip çıkabiliyor. 1/4 daha çok araçta, 1/2 ağır sanayide kullanılıyor.
Türkiye'de İzeltaş'dan daha kalitelisi yok gibi birşey.
Walter var, bir adet lokması 200 TL civarı. Ona da gerek yok.
Tek tek almak da bir seçenek. Motorda en çok 8, 10, 12, 13, 17 lokmalarını kullanıyorum.
Walter epey pahalıymış.
Tek tek almayı düşündüm fakat yine toplu alanda kullanacağım.
Hocam lokma seti almak maddi imkanını zorlayacaksa eğer yukarıda bazı arkadaşların dediği gibi sadece gerekli lokmaları, cırcır anahtarı ve uzatma kolunu alabilirsin.
Hatta nokta atışı yapmak istersen biraz zaman ayırıp motorunu baştan sona incele, kullanılmış olan tüm civata başlarını ölçüp tek tek not et.
Tahminen çoğu 8, 10, 13 çıkacak. Bunlar harici çıkan birkaç farklı ebatın da lokmasını satın alırsın. Böylece daha ucuza her işini görecek mini bir setin olmuş olur.
Ama maddi imkanın varsa set almak elbet daha iyi, çünkü setteki tüm lokmaları tek tek almaya kalksan muhtemelen çok daha pahalıya gelir.
Marka olarak İzeltaş veya Rico öneririm. İki markanın da ürünleri çok kalitelidir, güvenle kullanabilirsin.
Bu yardımcı olacak yanıtınız için teşekkür ederim.
Maddi imkanı zorlamaktan öte, para veripte kıymet niyet nazla iş yaptırmak hoşuma gitmediği için böyle bir yola girdim. Keyfi diyebiliriz.
Nokta atışı yapmam ne yazık ki mümkün değil çünkü tek bir motosikletim yok. Hali hazırda 3 tane motosikletim var ve bazen ailemdeki insanların, arkadaşlarımın motosikletlerini söküp taktığımız da oluyor. Artık ordan burdan lokma anahtar istemeye utanır olduğum için böyle bi yol izleyeyim dedim. Muhtemelen 1110 izeltaş 3/8 lokma setini satın alacağım.