Kış için ve dahi yağmur için çok kafa yordum, ucuzdan pahalıya sürekli ekipman denedim durdum. Bu işin oluru kuryelerin kullandığı motor örtüsü. Rüzgar keser, yağmur keser soğuk keser. Gerisi ne olursa olsun hikaye. 5-10 dakika yağmurda kalacaksan başka. Benim dediğim aldın mı motoru en az 30 dakika yağmurda bineceksen bile geçerli. İkinci seçenek biraz daha medeni. Örtüden rahatsız olup Tucano Urbano Panta Fast aldım. Gök delindi üzerime yağdı, en güzel sürüşlerimi yapıp bunu üstümden bir çıkarttım kup kuruyum.
Eldiven diyeceksin. O da bonus olsun. Her ne eldiven kullanırsam kullanayım su-soğuk geçirdi arkadaş. En çok parayı eldivende çöpe attım. Bu işin oluru, yine kuryelerin kullandığı elcik örtüsü. Motor örtüsünü kullanmıyorum ama elcik örtüsünü yazlık eldivenle kullanıyorum. Motorum MT-25 kötü duruyor denebilir ama kuruyum aga. Bilinen bir markanın Hydra H2O kışlık eldivenini aldım. "Kaç paraysa vereyim ellerim üşümesin" dedim. Yok arkadaş. sağnak yağmurda 30-40 dakka 80-90 giderken hiçbir şey elleri koruyamıyor. Neredeyse 20 de 1 fiyatına elcik kabıyla mutluluğa kavuştum