japondan şaşmayın. ben pulsar ile cbr arasında kalmıştım. cbr'den yana kullandım tercihimi. iyiki de öyle yapmışım hiç pişman değilim. fakat temiz cbr bulmak biraz problem olabiliyor. ben 1.5 ay araştırmamın sonucunda çok temiz bir tane bulup aldım. tek silindir olduğu için tabiki titreşim oluyor ama öyle zangır zangır bir titreme değil. cbr 250 r kronik olarak krankta problem yaratıyor diyorlar. motor tek silindir ve büyükçene bir piston var. süper sport tarzında bir motor olduğu içinde alan arkadaşların ( çoğunlukla gençler ) çoğu tapa gaz gidiyorlar motorla. ee tek piston 250 cc motor top speed 180 küsür civarı, çok zorlarsan kaldıramaz tabiki o krank illaki bozulur bişeyler. ben şans eseri 5 yıllık orta yaşlı bir kullanıcıdan aldım motoru. 2850 km'den beri sahibiymiş. adam topcase ile kullanmış hep motoru. buda bana göre bir artıdır. çünkü şekilci gençlerimiz bu tarz motorları asla topcase ile kullanmaz. yani motor evveliyatında hunharca gazlanmış bir motor olmamış. temizini bulursanız uzun yıllar dertsiz tasasız binersiniz.
bajaj için bişey diyemiyorum netice de hint malı. ön jant kıranda gördüm, kırılan subap'ın pistona saplandığını da, +100.000 km dertsiz kullananıda.
kısaca bu işler tamamen kullanıcıya bağlı bir durum. tabiki 2. el motorlarda. yine motor alıcak olsam yine japon alırdım ben. ve muhtemelen hayatımın sonuna kadar japon almaya devam edicem.