Öncelikle geçmiş olsun. Gerçekten bu alım satım işleri çok riskli işler. Başıma buna benzer bir olay geldi ama dava felan açılmadı.
Geçenlerde motosikletimi satmaya karar verdim.
Ben motosikletimi alırken tanıdık bir tamirciden almıştım italyan motosikletleri konusunda çalışır genelde bende zaten tamirciden alıyorum diye exper yaptırmadım bana 11 bin hasar kaydı olduğunu söyledi egzoz değişiminden dedi. Bende iyi tamam dedim 2011 model ducati monster 696 aldım.
Satmaya karar verdiğim zaman bir bakayım hasar kaydına dedim 11 bin yazıyor ama yanında ek olarak ağır hasar kayıtlı yazıyor
Neyse ben ses etmedim çünkü baya ucuza almıştım. Satmaya karar verince bende tamirciye bıraktım bikaç gün sonra alıcı buldum dedi ve sattım motoru ben sadece notere gittim.
Daha sonrasında alıcı beni aradı dedi ki bu motor her viteste stop ediyor hareket halindeyken bana kızarak sen söyle bu motorda ne var ben kibar cevaplara veriyorum ama kendisi sert yapmaya devam edince motoru alırken exper yaptırsaydın motoru tamirciden aldın ben anlamam motordan dedim ve kapattım kapatırken bana hala arayınca aç kaçma diyor bende bir çift güzel sözle kapattım.
Şimdi dava açılsa ne olur diye düşündüm bende. Motor bendeyken hiç böyle bişey yapmadı. Sadece birkaç kere motosikletle uzun yola giderken uzun dediysem 150 km civarı mola yerinde 5 dk durup motoru çalıştırmak isteyince çalışmadı. Bende tamirciye götürdüm daha sonrasında aküyü değiştirdim sonrasında 3-4 ay boyunca hiç sorun yapmadı. Kaldı ki adamın dediği olayı bir kere bile yaşamadım hareket halinde stop etmesini.
Ayrıca şu da var adam şehir dışından geldi motosikleti alıp gitti ve beni yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta 10 gün sonra aradı.
Şimdi burda benim suçum mu olmuş oluyor