en güzeli de yol bağlantısında gelen arabanın sinyal vermediğini görüp onu beklemek, "sinyal vermiyor, düz gidecek" diye düşünürsün ama adam yaklaştıkça hızı düşer ve sakin bir şekilde sapaktan ayrılır, sonra içinden "l.. a.. k.. madem dönecen niye sinyal vermiyorsun, ben burada enayi gibi neyi bekledim" şeklinde uzunca bir küfür ve moral bozukluğu yaşarsın..
yahu arkadaş madem bir manevra yapacaksın o zaman sinyal ver, ben büyücü falan değilim yani nerden bilecem senin nereye gideceğini...
bakın çocuğa "sobaya elleme elin yanar" dersiniz ama o eli yanana kadar bunu idrak edemez, eli yanacak ki sobadan uzak durması gerektiğini anlayacak... işte bizde bu aptalları(gerçekten aptallar) uyarmak ile hata ediyoruz, bunlarda bir şekilde bela almaları gerekiyor ki düzelsinler...
............
çözüm basit ama motosiklet ile olmuyor, geçen konuların bir tanesinde paylaşmıştım, araba olacak ve sağlam koruma demirleriye donatacaksın ve geniş lastik takacaksın... sonra çarpışan araba gibi istediğine ders ver, nede olsa arabana bir şey olmayacak..
-abim kamyoncudur, benzer durumda kamyonu ile biçtiği arabalar olmuştur, ama işte biz motosiklet ile bunu yapamayız.
Hoka ben oynadım.Almanyadan gelen kuzende vardı.Oyunlarından bagsetmiyorum bir futbol oyunu vardı kutu kutu pense tadında.
Tommy bu arada aynı yollardan geçmişiz.Comodor 64 bende vardı önce kaset sonra disket sürücüsü.Amiga 500 sonra dx386 almıştım.
Biraraya gelsek sohpet edecek çok şey varMavzeride çağrırız.
![]()
O değil de bu cemaatler 90'lı yıllarda acayip etkin idiler. Şu anda dünya malına meylettiler.
Uzak olduğun toplum kesimi iseler eğer ondan sana öyle gelmiş olabilir mi acaba?
Gerçi 90'lar dediğin zamanları bilmem ben ama maalesef çok fazla tebliğ ve irşad peşinde koşan heyecanlı insanların kalmadığı gerçeğini sezebiliyorum.
Neyse bu konu tartışma meselesine dönebilir gibi.
Hoka ben oynadım.Almanyadan gelen kuzende vardı.Oyunlarından bagsetmiyorum bir futbol oyunu vardı kutu kutu pense tadında.
Tommy bu arada aynı yollardan geçmişiz.Comodor 64 bende vardı önce kaset sonra disket sürücüsü.Amiga 500 sonra dx386 almıştım.
Biraraya gelsek sohpet edecek çok şey varMavzeride çağrırız.
![]()

Hedef neydi ki?Öyle yani, eski şevk yok gibi. O günleri yaşayan birisi olarak hissedebiliyorum. Paraya ulaşınca mı oldu, yoksa hedef kalmayınca bi rehavet mi çöktü nedir?
Endişelenmeyin, hepiniz gençsiniz! On yıl kadar önce iş yerinde çalışan Amerikali bir abi (şimdi 89 yaşında) ofisini boşaltırken köşede bir yerden analog bilgisayar çıkmış... Öyle bir şey olduğundan bile habersizdim. Integral falan almaya yarıyormuş (opamplarla falan herhalde)![]()
Geçenlerde de Fourier transform alabilen mekanik bir bilgisayar olduğunu öğrendim: Albert Michelson's Harmonic Analyzer*
Vay be...
Hedef neydi ki?
Niye paraya ulaştılar?
Hedef para mıydı yoksa?
Bence yaşanan süreçte en ciddi zararı dindar kesim aldı, ama durumun vehametinin farkında bile değiller sanki...
Öyle yani, eski şevk yok gibi. O günleri yaşayan birisi olarak hissedebiliyorum. Paraya ulaşınca mı oldu, yoksa hedef kalmayınca bi rehavet mi çöktü nedir?
Çocukken şunu oynarken aldığım tadı hiçbir şeyden alamıyorum artık.
[url]https://i.hizliresim.com/cyB9oQ.jpg[/url]
Abi çoğu meselede öyle değil mi ama? İnsanlar birbirine artık birbirine tavsiye vermekten, hata yapanı uyarmaktan genel olarak çekiniyor.
Ama tabi bu biraz bahane çünkü hataya sessiz kalmak istemeyen yine kalmaz. Korkaklık düşmüş içimize. Karşı taraftan gelecek yanıtan korkuyoruz.
Bir de güzeli yayma kısmı var. Yani oturduğun herhangi bir mecliste bildiğin güzellikleri anlatma, iki kelam etme. Bu biraz daha yapılıyor ama maalesef bu da az. Cihad(kılıçla olan değil) isteği ölmüş maalesef. Kısaca tembellik çökmüş.
Neyse benim senin dediğin olaya bakış açım şu şekilde; Dini konularda dışarıda birine bir tavsiye yada uyarıda bulunmanın sonucu nasıl olur kestirmek zor insanlar için. Fakat kendisi ile aynı meşrebe sahip, aynı sohbet meclisine girip çıkan kişinin tepkisini az çok tahmin edebiliyor. Bu yüzden irşad daha çok yine cemaat ehlinin kendi arasında kalıyor maalesef.
Birbirimizi eğitme huyumuz azalmış maalesef. Temelinde de tahminimce ilim öğrenme çabamızın pek olmaması, kitap okumamamız var gibi
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:58 ----------
https://emoji.com.tr/wp-content/uploads/2017/04/1028024044.jpg
Ben de bunun gibi bir şey hatırlıyorum. Sözde hayvan mı ne besliyorduk. Pek anlamıyordum ama vardı bir tane:mrgreen:
Biresel yaşam kısmına gerçekten katılıyorum. Nüfus arttı ama insanlar yalnızlaştı. Sosyal medya çoğu iş için yoğun kullanılıyor. Çekirdek ailelerin bile kendi aralarında WP(whatsapp) grupları var.
Eskiden muhtemelen sadece giyimine bakarak bir kişinin dahil olduğu etnik(doğru kelime bu sanırım) kesim anlaşılırdı. Şimdi pek mümkün değil maalesef. Müslümanların yöreden yöreye değişen takkeleri dahi vardı. Muhtemelen yabancı toplumlarda da böyleydi işler. Şimdi Batı, Doğu kalmadı. Dediğiniz gibi kapitalist sistemi ittirdiği şeyler konuşuluyor, yeniyor ve içiliyor.
Ama yine de toplumumuz belirli değerlerine sahip çıkacaktır diye umuyorum. Evet, mükemmelden çok uzağız ama bir çok güzel yönümüzü korumaya devam ediyoruz.