Dedim lastiklere cok güvendi herhalde.. Ayrıca öyle bir yazmışsın ki korktum; videoyu izleyince çok da anormal bir durum olmadığını gördüm. Öyle bariyerlik bir durum da yok şükür.
Tofaşkçılar yani.. Adam 2 şerit birden atlıyor, neyse bozmuyorum ağzımı..
daha hızlı olup kontrollü fren yapmasaydım o zaman bi münasebette bulunabilirdim bariyerlerle ::evil::
far ampülü sağlammış, markası ne acaba?
Gecmis olsun. Trafigi iyi izlemissin gec farketseydin harbiden sevisme durumu olabilirdi.
Elimden geldigince sagdan yardirmamaya calisiyotum ben
Tabii ki de sen haksızsın. Neden? Çünkü o bir şahin, hemde beyaz şahin! Trafikte geçiş üstünlüğü olan sayılı araçlardandır kendileri. Onların bir tık daha üstü doblolardır, onların sınırsız geçiş üstünlüğü vardır.
Olası bir kazada beyaz bir şahin seni ezip öldürse, sürücüsü tutuksuz yargılanır, tahminen hiç bir ceza almadan elini kolunu sallaya sallaya da sokaklara geri döner. Böyle bir araç nasıl haksız olabilir ki?
Bunca yıl motosiklet kullanıp hala bunları bilmediğin için seni kınıyorum dostum
Kameranın gece çekim kalitesi de baya iyiymiş bu arada.
kamerada bi sıkıntı var ama onu çözemedim.
bazı çekimler yok. mesela bu çekimin öncesi yok.
buraya gelene kadar 5 - 6 dk geçmiştir. kontak açtığımdan bu vakte kadarki çekim aralığı yoktu hafıza kartında.
geçen günde farketmiştim hafıza kartı doluydu acaba dedim üstüne yazarken en eskiyi değilde aralardan mı seçiyor diye. kartı boşalttım. boş halinde de aynı sorun vardı.
ya ani fren yaptım diye sensör çalıştı o kaydın öncesinden almaya başladı
ki öyle olsa tüm kayıtlarda yapardı. çünkü bazı kayıtların baştan sonra kadar olanları var
kamerada bi sıkıntı var ama onu çözemedim.
bazı çekimler yok. mesela bu çekimin öncesi yok.
buraya gelene kadar 5 - 6 dk geçmiştir. kontak açtığımdan bu vakte kadarki çekim aralığı yoktu hafıza kartında.
geçen günde farketmiştim hafıza kartı doluydu acaba dedim üstüne yazarken en eskiyi değilde aralardan mı seçiyor diye. kartı boşalttım. boş halinde de aynı sorun vardı.
ya ani fren yaptım diye sensör çalıştı o kaydın öncesinden almaya başladı
ki öyle olsa tüm kayıtlarda yapardı. çünkü bazı kayıtların baştan sonra kadar olanları var
Aklıma birkaç ihtimal geliyor, birincisi kartta bozuk sektör oluştuysa o kısmın kayda kapatılmış olması olabilir, yada ikinci ihtimal olarak dediğin gibi cihazın kaza algılama sensörü gibi bir özelliği varsa kaza anının videosunu silinmez olarak kaydedip kart dolunca o video hariç diğerlerinin üzerine kayda devam eder ama kart boşken de aynı hatayı verdiği için bunu eleyebiliriz.
Ben sorunun karttan olabileceğini düşünüyorum, başka bir hafıza kartıyla deneme şansı varsa birde başka kartla dene derim. Eğer ki başka kartla sorunsuz kaydediyorsa eldeki hafıza kartınla vedalaşma vaktin yaklaşmış demektir :king:
Aslında bir ihtimal daha var, direkt kontağa bağlanan kameralar kontağı açınca açılıp kayda başlıyor ancak marş basarken anlık güç düşüşü(veya dalgalanması) yaşanınca kapanıp açılmama yada geç açılma gibi sorunlar yaşanabiliyor. Bazı araç içi kayıt yapan kameralarda bu gibi sorunlar olduğundan "direkt kontaktan elektrik almayın, araya bir anahtar koyun" diye tavsiyeler okumuştum zamanında. Acaba aynı şekil bir sorun yaşanıyor olabilir mi? bilemedim...