Emre1919
Senin motor bağlantı kulakları kırık değil mi?
Seramik
profesyonellik diyerek temel kaynakçı bilgilerini paylaşmışsın ,ölümü de işin içine katınca ikna etmek mümkün oluyor.kaynak radyografisini görünce hem allak hem bullak oldum

Yalnız merak ettim.Yurtdışımda bir çok motosiklet ve otomobil imalathanesi gördüm hiçbirinde radyografi cihazı görmedim.Adam drag aracı şasisi hazırlıyor. demek ki bu cihaz ulaşılabilir değil.Kafamda deli sorular?

Urfa'da 1.5m -2m çaplı boruların seyyar cihazla kontrol edildiğimi dr gördüm.Anlattığın prosedür yanlış mı?Kesinlikle değil.Teorik bilginin ,Mantığın ve Pratğin önüne geçmemesi gereken durumlara örnekler verdim.
Çıkma şasi mevzusuna gelince
seni bekleyen bürokrasi;
faturalı şasi alınır ,teknik üni ye gidilir.muayene sonrası rapor hazırlar.raporla noter'e gidilir yeni şasi no verilir.sonra şasi numarası yazan yerler vardır.şasi numarası yazdırılır.muayene istasyonunda kontrol edilir .alınan belge ile en son tekrar noter'e gidilerek yeni şasi no yazılı ruhsat alınır.
Hocam Evet Pro diyerek temel kaynakçı uygulaması paylaştım fakat kaç tane kaynakçı gördünüz malzemenin cinsine göre elektrot kullanan?
Ben sadece ağır sanayide gördüm.
Malzemeye tamam bu çelik diyerek genel elektrot kullanmak doğru mu! tabiki de değil.
Ölümü elbette işin içine katacağız. Motoru ayakta tutan tek ve yegane şey şasi değil mi!
Bu arada amacımın neden ikna etmek olduğunu belirttiğinizi pek anlayamadım .Buradan herhangi bir çıkarım yok çıkarım olsaydı ikna etme yöntemine başvurabilirdim.
Doğru yöntemi kulanan olmayınca böyle durumlarda insanın kafasının allak bullak olması normal değil mi!
O yapılan kaynağın düzgün olup olmadığını nasıl anlayacaksınız.
Ve kesinlikle kaynak röntgeni öyle ulaşılamaz bir şey değil. Şirketi arıyorsunuz şu kadar kaynak kontrolüm var diyorsunuz. Gelip röntgenleri alıp gidiyorlar. Bu kadar basit. Zaten cihazın alınmasına gerek yok. Kutu gibi bir cihazla gelip resimleri alıp gidiyorlar.
Hocam gördüğünüz şeyler yani yapılan şeyler doğruluğunu nasıl anlarsınız. Yaptılar olmuş diyerek mi?
Ülkemizde kazalarda bilir kişi işin içine ne zaman giriyor. Kaç tane kazada gördünüz ciddi inceleme ve ciddi bilirkişi.
Belki kazaların bir kısmı böyle şaseli kaynaktan meydana geldi bilebilir miyiz bunu. Elbette bilemeyiz.
Teorik bilgi dediniz. Anlattığım şeyler teorik bilgi değil günden güne yapılan ilgilendiğimiz işler.
Ve hiç kaynak kırığı gördünüz mü veya nasıl çatladığını veya sıkıntılı bir kaynağın ne kadar kolay parçalandığını.
Hocam bizim sanayimizin çoğu zaten en başından beri yanlış yapıyor. Sadece onlar ve Biz bunlara alıştığımız için bize Normal Ve doğru geliyor.
Çıkma şasi bürokrasi engellerini saymışsınız. Canınız mı daha mı değerli o bürokrasi. Evet yine insan hayatını örnek veriyorum çünkü İnsan ve canlı hayatından daha değerli bir şey yoktur.
Verecek çok örnek var ölümlü örnekler ama kimsenin canını sıkmak istemiyorum.
Teorik ve pratik birbirinden ayrılmaz ayrılamaz bunu unutmayalım. Bu yüzden zaten makineleri ve parçalarını yurtdışından alırız ve yurt dışı ürünlerine güveniriz. Çünkü bizi yarıyolda bırakmazlar. (Gerçekten çok üzücü bir durum bu)
Fazla uzattım ve kopuk kopuk olaylar yazdım kusura bakmayın. O kadar çok anlatılması gereken şey var ki...