Aşağıda "
motosiklet sigortası" üzerine uzmanlaşmış bir firma tarafından desteklenen bir videoyu seyredebilirsiniz: (kalın ve altı çizgili yazdım, çünkü sigorta şirketiniz sizin düşmenizi en son isteyecek taraflardan biridir...)
https://www.youtube.com/watch?v=JgcBkvlE6lo
Özet: "
Lastiğe tutunacak vakit bırakacak şekilde yumuşak ve kademeli olarak yapabiliyorsanız" viraj içerisinde bayağı fren yapabilirsiniz. Frenlere bir anda ve güçlü asılacaksanız, virajda fren yapmayı düşünmeyin bile. (Elemanın videonun son kısmında söyledikleri...)
Adamlar virajda fren yapılır mı yapılmaz mı diye tartışmıyorlar, "Nasıl yapmak gerekir?" diye video çekiyorlar...
Ben yumuşak ön+arka kombine veya sadece arka kullanıyorum. Sürüş şeklim
*motosikletin ve yol koşullarının limitlerine yaklaşmadan* olduğu için, şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. Bırak düşmeyi, bir tehlike bile atlatmadım veya güvensizlik / hakimiyetin kaybolduğu hissi yaşamadım...
İdeali viraja önceden iyi planlayarak / riske girmeden ve fren yapmak sorunda kalmayacak şekilde usturuplu girmektir. Ama o zaman bile fren yapma ihtiyacı duyacağınız durumlarla karşılaşabilirsiniz...