Ön amortisör olmasi gerektiği gibi çalışmıyor aşağı inerken ve yukarı çıkarken hafif bir takılma yapıyor ,içine 155 CC,10w yağ koyulacak ,onun harici kecelerde sorun varsa değişecek onun harici dikkat etmemiz gereken bir şey var mıdır ?Gaz yağıyla çıkan parçaları temizleyeceğiz,daha önce hiç sökmedim ,eskisinden kotu olacak diye korkuyorum ama cukur tumsekten geçerken tak tak vurmasindan sıkıldım.
kanks, senin sorunu buldum sanırım, aynı sorun benim motorda da varmış ve ben hallettim...
ön çamurluğun içerisinde bir metal var, iki amortisör borusu arasında "kule gergisi" görevi görüyor, bu demirdeki yamukluk amortisörlerin hizasını bozuyor ve bu yüzden amortisörler açılıp kapanma esnasında fazla sürtünmeden ötürü açılıp kapanma hassasiyetini bozuyor...
ben yukarıda "ne zaman yaparım belli olmaz" demiştim ve aradan 150 milyar yıl geçtikten sonra yaptım, kule gergisini de iptal etmek zorunda kaldım... yeni keçeler ve "motul" marka 5w fork oil koydum, amortisörlerim şu an kaymak gibiler fakat 50cc koydum her birine, sanırım az koydum, gerekli miktarı bulmam gerek, onu arıyorum şu anda.
edit: tvs apache için ön amortisör yağı 140 ml imiş boru başına, ben 50 koymuştum, 90 ml civarı ekleme yapacağım, tabi ben yine keçe patlar korkusu ile 80 ml falan koyarım...