şahsen büyütülecek bir konu olduğunu düşünmüyorum.
zira birtakım insanlar, bir vakitler işlerin bu noktaya geleceğini öngörerek uyarmaya çalışmışlardı.
siyasi iradenin hamuru belli, ne olmasını bekliyordunuz ki?
kabahatin büyüğü firmada değil, tüzel kişilik minimum gider ve maksimum kar amacı güdecektir, doğası budur. firma için işçiler amaç değil bir girdidir. prosesin içerisindeki makineler ile aynı, belki de daha az önemlidirler, yerleri rahatça doldurulabilir.
bu sebepten firmanın sosyal yaptırımı uğramasını doğru bulmuyorum.
burada problem devletin konuya dahil olma biçimidir.
çok uzatmaya gerek yok, kula kulluk sisteminin içerisindeki kulların payına düşen budur.
bu kişilerin haklarını öncelikle kendileri savunacak, şimdi o fabrikada ağzını açan olsa yerine gelecek yüzlercesi kapının önündedir.
Türkiye'nin en büyük problemi ; güçlü bir sendika sisteminin Turgut Özal tarafından yok edilmiş olmasıdır. Ben zenginin yanındayım diyen zihin yapısı, kapitalist sistemin köleleridir. 1980 öncesi çok güçlü olan sendikal sistem
ÖZAL tarafından yakılmış , yıkılmış ,buharlaştırılmıştır. 80 öncesinin ,en azından sendikalı olan işçileri , grev lokavt gibi hakları kullanarak , kapitalist patronlardan söke söke haklarını alabiliyordu. Evren + Özal ikilisi çalışma barışı yalanıyla zaten yetersiz olan işçi haklarını tamamen sıfırladılar. Daha sonraki iktidarlar da ne yazık ki , yanlış olan bu sistemi değiştirmeyi hiç düşünmediler. Turgut Özal'ı ve partisini bu kapitalist sisteme
yaranma hevesi harcadı. Bu gün eğer Ak Parti ve Tayyip Bey bu kapitalist sistemi ayakta tutma gayretine devam ederse
kendi ayaklarına kurşun sıkmış olacaklar . AK PARTİ de aynı ANAVATAN ve ADALET partileri gibi TARİH in tozlu sayfaları arasındaki yerini alacaktır. Sağ olsun Trakyalı hemşerim uyarmasaydı konudan haberim olmayacaktı. Ben de
bütün iki tekerci kardeşlerimden, DARDANEL ürünlerini asla almayıp ,orada çalışan işçi kardeşlerime bir nebze olsun
yardımcı olmalarını bekliyorum.
Ali abi,
KIPIRDAMA !!!
sakin ol, yavaşça kumandayı eline al hemen ahaberi aç, bir de ufak ayran.
abi, lütfen, endişelendiriyorsun bizi.